Το μυθιστόρημα του Χρήστου Κυθρεώτη «Εκεί που ζούμε» μεταφέρεται στον κινηματογράφο

Το μυθιστόρημα του Χρήστου Κυθρεώτη «Εκεί που ζούμε» μεταφέρεται στον κινηματογράφο Facebook Twitter
Ο συγγραφέας Χρήστος Κυθρεώτης | Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
0

Το βιβλίο του Χρήστου Κυθρεώτη «Εκεί που ζούμε» μεταφέρεται στον κινηματογράφο σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σωτήρη Γκορίτσα, σκηνοθέτη των ταινιών Δέσποινα, Απ’ το Χιόνι, Βαλκανιζατέρ, Μπραζιλέρο, Παρέες, Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα.

Στο απολαυστικό μυθιστόρημά του ο Κυθρεώτης αφηγείται το 24ωρο του Αντώνη Σπετσιώτη, ενός νεαρού δικηγόρου που λίγο καιρό πριν εγκαταλείψει την Ελλάδα, μια καλοκαιρινή μέρα του 2014.

Η ταινία αφηγείται το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του νεαρού δικηγόρου που προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι των υποχρεώσεών του –αυτές του εργαζόμενου, του γιου, του εραστή, του φίλου–, τον μικρό άθλο που απαιτεί κάθε μέρα ώσπου να φτάσει στο τέρμα της. Κουβάρι που κληρονόμησε από τη «ένδοξη» γενιά των γονιών του.

Εκεί που ζούμε
Χρίστος Κυθρεώτης, Εκεί που ζούμε, εκδ. Πατάκη.

Αντίθετα όμως με εκείνους, που  κάποιος άλλος πάντα τους «έφταιγε», ο ίδιος δεν έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί με αυτό, αλλά με το πώς θα καταφέρει να επιβιώσει. Η περιπέτεια ενός καθόλου ατρόμητου καουμπόι αναγκασμένου να  διασχίσει το νεοελληνικό «Φαρ-Ουέστ».

Τα γυρίσματα θα γίνουν τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του ’22 σε Αθήνα, Πειραιά, Λαύριο, Χαλκούτσι, Ορχομενό κλπ. και στο καστ που συμπληρώνεται αυτές τις ημέρες θα συμμετέχουν εκτός των άλλων και οι Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλιος Μάινας, Μάκης Παπαδημητρίου, Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λένα Κιτσοπούλου.

Η παραγωγή είναι της “Black Tree” και του Ηρακλή Μαυροειδή, η μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου, η διεύθυνση φωτογραφίας του Σίμου Σαρκετζή και την διανομή της ταινίας στους κινηματογράφους έχει αναλάβει η εταιρεία FEELGOOD.

Το μυθιστόρημα «Εκεί που ζούμε» απέσπασε το Κρατικό βραβείο μυθιστορήματος Κύπρου, Βραβείο πεζογραφίας περιοδικού «Κλεψύδρα», Υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό και το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2020.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Μέτρια κινηματογραφική εβδομάδα, με δυο βιογραφικά δράματα που απογοητεύουν, μια κακόβουλη crime κωμωδία και μια διασκευή video game απευθυνόμενη στο οικογενειακό κοινό ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Τα Όσκαρ δεν φτιάχτηκαν για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα χρυσά αγαλματίδια

Πολιτισμός / «Το σύστημα δεν φτιάχτηκε για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα Όσκαρ

Η μόνη μαύρη γυναίκα που έχει κερδίσει Όσκαρ 'Α γυναικείου ρόλου δήλωσε ότι η ιστορική νίκη της τελικά επρόκειτο για ανωμαλία και όχι αλλαγή κατεύθυνσης από την Ακαδημία
LIFO NEWSROOM
Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν: 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Μια κατανυκτική εμπειρία στους δρόμους και στα τοπόσημα της Αθήνας

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM