Το μυθιστόρημα του Χρήστου Κυθρεώτη «Εκεί που ζούμε» μεταφέρεται στον κινηματογράφο

Το μυθιστόρημα του Χρήστου Κυθρεώτη «Εκεί που ζούμε» μεταφέρεται στον κινηματογράφο Facebook Twitter
Ο συγγραφέας Χρήστος Κυθρεώτης | Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
0

Το βιβλίο του Χρήστου Κυθρεώτη «Εκεί που ζούμε» μεταφέρεται στον κινηματογράφο σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σωτήρη Γκορίτσα, σκηνοθέτη των ταινιών Δέσποινα, Απ’ το Χιόνι, Βαλκανιζατέρ, Μπραζιλέρο, Παρέες, Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα.

Στο απολαυστικό μυθιστόρημά του ο Κυθρεώτης αφηγείται το 24ωρο του Αντώνη Σπετσιώτη, ενός νεαρού δικηγόρου που λίγο καιρό πριν εγκαταλείψει την Ελλάδα, μια καλοκαιρινή μέρα του 2014.

Η ταινία αφηγείται το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του νεαρού δικηγόρου που προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι των υποχρεώσεών του –αυτές του εργαζόμενου, του γιου, του εραστή, του φίλου–, τον μικρό άθλο που απαιτεί κάθε μέρα ώσπου να φτάσει στο τέρμα της. Κουβάρι που κληρονόμησε από τη «ένδοξη» γενιά των γονιών του.

Εκεί που ζούμε
Χρίστος Κυθρεώτης, Εκεί που ζούμε, εκδ. Πατάκη.

Αντίθετα όμως με εκείνους, που  κάποιος άλλος πάντα τους «έφταιγε», ο ίδιος δεν έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί με αυτό, αλλά με το πώς θα καταφέρει να επιβιώσει. Η περιπέτεια ενός καθόλου ατρόμητου καουμπόι αναγκασμένου να  διασχίσει το νεοελληνικό «Φαρ-Ουέστ».

Τα γυρίσματα θα γίνουν τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του ’22 σε Αθήνα, Πειραιά, Λαύριο, Χαλκούτσι, Ορχομενό κλπ. και στο καστ που συμπληρώνεται αυτές τις ημέρες θα συμμετέχουν εκτός των άλλων και οι Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλιος Μάινας, Μάκης Παπαδημητρίου, Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λένα Κιτσοπούλου.

Η παραγωγή είναι της “Black Tree” και του Ηρακλή Μαυροειδή, η μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου, η διεύθυνση φωτογραφίας του Σίμου Σαρκετζή και την διανομή της ταινίας στους κινηματογράφους έχει αναλάβει η εταιρεία FEELGOOD.

Το μυθιστόρημα «Εκεί που ζούμε» απέσπασε το Κρατικό βραβείο μυθιστορήματος Κύπρου, Βραβείο πεζογραφίας περιοδικού «Κλεψύδρα», Υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό και το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2020.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM