Ο Τζάστιν Μπίμπερ ζήτησε συγγνώμη για ρατσιστικά σχόλια που έκανε παλιά: «Ήμουν αμόρφωτος»

Ο Τζάστιν Μπίμπερ ζήτησε συγγνώμη για ρατσιστικά σχόλια που έκανε παλιά: «Ήμουν αμόρφωτος» Facebook Twitter
0

Ο Τζάστιν Μπίμπερ αποφάσισε να στείλει το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη για προσβλητικά σχόλια που έκανε στο παρελθόν. 

Ο 25χρονος τραγουδιστής δημοσίευσε στο Instagram ένα μήνυμα για να ενθαρρύνει τους θαυμαστές τους να εναντιωθούν στον ρατσισμό, αναγνωρίζοντας μεταξύ άλλων τα δικά του «αμόρφωτα» παλαιότερα σχόλια.

«Όταν ήμουν μικρός ήμουν αμόρφωτος και είδα πως έλεγα πράγματα που πλήγωναν πολύ, χωρίς να έχω συναίσθηση της δύναμης του λόγου μου. Ο ρατσισμός επικρατεί ακόμη και θέλω να χρησιμοποιήσω την φωνή μου για να υπενθυμίσω πως είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι μας ισάξιοι ενώπιον του Θεού!», έγραψε ο ίδιος. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

When I was young I was uneducated and found myself saying really hurtful things not knowing the power of my words. Racism Is still very prevalent and I want to use my voice to remind we are all human being and all of EQUAL VALUE BEFORE GOD!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber) στις


Βίντεο που είχε κυκλοφορήσει το 2014, και φέρεται να τραβήχτηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ «Never Say Never» το 2011, έδειχνε τον Μπίμπερ να λέει ένα αστείο, ρωτώντας: «Γιατί οι μαύροι φοβούνται τις αλυσίδες;» και μετά δίνει μόνος του την απάντηση, μιμούμενος τον ήχο της αλυσίδας. 

Μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο και τον σάλο, ο τραγουδιστής είχε πει μεταξύ άλλων πως «σαν παιδί δεν καταλάβαινε την δύναμη των λέξεων και πόσο πονάνε», προσθέτοντας πως μαθαίνει από τα λάθη του, ενώ ζήτησε συγγνώμη σε όσους προσέβαλε. 

 


Λίγο αργότερα η βρετανική Sun δημοσίευσε όμως και δεύτερο βίντεο, στο οποίο ο Μπίμπερ ακουγόταν να χρησιμοποιεί επανειλημμένα την λέξη «nigga» και να κάνει πλάκα πως θα μπει στην Κου Κλουξ Κλαν, σε μια παρωδία του τραγουδιού του «One Less Lonely Girl».

Μετά τις αντιδράσεις, ζήτησε ξανά συγγνώμη, λέγοντας την δεύτερη φορά πως «το να αντιμετωπίζω τα λάθη μου από παλιά είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχω κάνει ποτέ». «Ελπίζω ο επόμενος 14χρονος που δεν καταλαβαίνει την δύναμη του λόγου του να μην κάνει τα ίδια λάθη με εμένα», είχε πει τότε.

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM