Ο Τζέισον Πρίσλεϊ αποκάλυψε πως έχει δώσει γροθιά στον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ο Τζέισον Πρίσλεϊ αποκάλυψε πως έχει δώσει γροθιά στον Χάρβεϊ Γουάινστιν Facebook Twitter
5

Ο Τζέισον Πρίσλεϊ είπε πως έχει δώσει γροθιά στον Χάρβεϊ Γουάινστιν, αποκαλύπτοντας όλες τις λεπτομέρειες του περιστατικού που συνέβη στο πάρτι της Miramax στις Χρυσές Σφαίρες.

Εκείνη την περίοδο ο ηθοποιός, που υποδύονταν τον Μπράντον στη σειρά Μπέβερλι Χιλς και ήταν ιδιαιτέρως διάσημος, βρέθηκε καλεσμένος στο πάρτι της Miramax όπου και, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε έναν έντονο καβγά με τον γνωστό παραγωγό. 

Στο περιστατικό αναφέρθηκε πρώτη η Μίρα Σορβίνο, που παραδέχθηκε μέσω Twitter ότι η άρνησή της να υποκύψει στις σεξουαλικές προτάσεις του Γουάινστιν είχε τεράστιο αντίκτυπο στην καριέρα της, επιβεβαιώνοντας τον σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον που είπε ότι ο παραγωγός προσπάθησε να βάλει εκείνη και την Άσλεϊ Τζουντ στην «μαύρη λίστα» 'ωστε να μην τς ζητάνε για ταινίες. 

«Έβαλα τα κλάματα μόλις το είδα. Ορίστε η επιβεβαίωση πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν εμπόδισε την καριέρα μου, κάτι που υποπτευόμουν αλλά δεν ήμουν σίγουρη. Σε ευχαριστώ Πίτερ Τζάκσον για την ειλικρίνειά σου», έγραψε στο μήνυμά της η Μίρα Σορβίνο, απαντώντας στον σκηνοθέτη.

Στη συνέχεια πήρε θέση η Τάρα Στρονγκ, απαντώντας με τη σειρά της στη Σορβίνο: «δεν μου προξενούσε καμία έκπληξη αν είχε συμβεί το ίδιο και στον καλό μου φίλο Τζέισον Πρίσλεϊ κάποιο βράδυ σε ένα κλαμπ είχε χτυπήσει με γροθιά στο πρόσωπο τον Γουάινστιν».

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Τζέισον Πρίσλεϊ δεν δίστασε να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μιλώντας με λεπτομέρειες σε μια σειρά από μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

«Το 1995 στο πάρτι της Miramax στις Χρυσές Σφαίρες ο Χάρβεϊ μου ζήτησε να φύγω. Όταν έφευγα με άρπαξε από το χέρι και μου λέει, "Τι κάνεις;". Του λέω, "Μου είπες να φύγω, φεύγω". "Δεν σου είπα να φύγεις", μου απαντάει. "Μόλις μου είπες να φύγω, εκεί πέρα", επαναλάμβανα εγώ. Είχα αρχίσει να νευριάζω. Οπότε αυτός με αρπάζει πιο σφιχτά και μου λέει, "Πάμε καλύτερα έξω να το συζητήσουμε". Μόλις το άκουσα αυτό του λέω, "Δεν πάω πουθενά μαζί σου" και μετά τον έσπρωξα με δύναμη και του έδωσα μια γροθιά στο πρόσωπο. Μετά ήρθαν οι άντρες της ασφάλειας που προσπαθούσαν να μας χωρίσουν και με έδιωξαν από το πάρτι», έγραψε ο Τζέισον Πρίσλεϊ.

Αν και ο ηθοποιός λέει πως δεν γνωρίζει αν ο Γουάινστιν επηρέασε την καριέρα του, μέχρι και σήμερα δεν μετανιώνει γι' αυτό που έκανε τότε. «Ξέρω πως ποτέ δεν δούλεψα για την Miramax και όταν η ομάδα μου έμαθε τι έγινε είχα  τρομοκρατηθεί. Ο Χάρβεϊ ήταν πανίσχυρος και με συμβούλεψαν να του γράψω μια απολογία την επόμενη μέρα», είπε ο ηθοποιός, χωρίς να διευκρινίσει αν τελικά την έγραψε ποτέ ή όχι.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε από τη ζωή η Rosita Missoni, η γυναίκα που καθόρισε την ιταλική μόδα

Πολιτισμός / Πέθανε η Rosita Missoni, η γυναίκα που καθόρισε την ιταλική μόδα

Η πρώτη πασαρέλα πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο το 1966, σε έναν ιστορικό χώρο, το Teatro Gerolamo, με τη συνεργασία του καλλιτέχνη Lucio Fontana. Οι παρουσιάσεις τους συχνά συνδύαζαν μόδα και τέχνη, προσελκύοντας κριτικούς από όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Άγνωστοι βανδάλισαν το «Τρενοτεχνείο» του Νίκου Καλογερόπουλου

Ελλάδα / Άγνωστοι βανδάλισαν το «Τρενοτεχνείο» του Νίκου Καλογερόπουλου

Ο Νίκος Καλογερόπουλος έχει δημιουργήσει τον χώρο τέχνης «Τρενοτεχνείο» στην Κυπαρισσία - Οι δράστες κατέστρεψαν μουσικά όργανα, τραπέζια, καρέκλες, αντικείμενα και προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Mετά τις σούπερ γυναικάρες που πριν 20 χρόνια δέχτηκαν σεξουαλικές επιθέσεις από τον Γουάινστιν, τώρα έχουμε και τους σούπερ αντρούκλες που πριν 30 χρόνια τον έδειραν. Σε λίγο θα βγουν και εξωγήινοι που πριν 50 χρόνια τον απήγαγαν.
Παρ' όλες τις αρνητικές, εγώ θα τολμήσω να πω ότι πολύς κόσμος το σκέπτεται αυτό. Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Πόση πια δύναμη είχε αυτός ο άνθρωπος, όταν η εκάστοτε διαμαρτυρία, του εκάστοτε, ενίοτε-επίσης επώνυμου και ισχυρού θύματος του θα είχε σοβαρή απήχηση; Το γεγονός και μόνο που ένας τόσο μεγάλος αριθμός (υπερ-επώνυμων σε πολλές περιπτώσεις), θυμάτων εκφράστηκαν δημοσίως μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από το εκάστοτε περιστατικό ή περιστατικά σεξουαλικών ή άλλων παρενοχλήσεων, δημιουργεί ερωτηματικά.Αν θυμόμαστε, ολόκληρος πρόεδρος της Αμέρικα έκανε ένα... πούρο, λεκιάζοντας το φόρεμα μιας ασήμαντη γραμματέως (βλέπε σκάνδαλο Λεβίνκσι), μάλιστα κοινή συναινέσει μεταξύ τους και τον τσακώσανε αμέσως. Σε όλες αυτές τις τραγικές περιπτώσεις επιθέσεων αυτού του ρυπαρού παραγωγού τι πήγε στραβά και δρούσε σχεδόν ανενόχλητος;;;Υ.Γ.: Συγνώμη αν ενοχλώ που παίζω τον «δικηγόρο του διαβόλου», αλλά, αλλά...
Ο συλλογισμός σου έχει κάποια σφάλματα.Τι θα πει "ολόκληρος πρόεδρος της Αμέρικα"; Έχεις την εντύπωση ότι ο πρόεδρος της Αμέρικα είναι ισχυρότερος από τους μεγιστάνες της Αμερικής και δη της show biz?Το πόσο ισχυρός ήταν ο παραγωγός συνάγεται από το τι εξέλιξη εξασφάλιζε στους συνεργάτες του: πιο λιανά, πόσο διάσημος/η θα γινόταν ο/η ηθοποιός που συνεργαζόταν μαζί του και πόσα λεφτά θα έβγαζε. Όσο πιο μεγάλο το διακύβευμα (τα φράγκα), τόσο πιο σκληρός ο πόλεμος. Ο παραγωγός κήρυττε τον πόλεμο σε όποια δεν του καθόταν, τι δεν καταλαβαίνεις;
Ναι η αλήθεια πονάει, αλλά να ξέρετε ότι στην προκειμένη περίπτωση η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Το Χόλυγουντ και γενικότερα του θεάματος δεν είναι αγγελικά πλασμένο και σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα ή τα «θύματα» συνήνεσαν σε αυτές τις συμπεριφορές και καταστάσεις, είτε άμεσα (δεχόμενα συνειδητά τις προσκλήσεις-προκλήσεις με... ανταλλάγματα), είτε έμμεσα με την πολύχρονη έως και ισόβια σιωπή τους, όχι τόσο από φόβο ή παραμερίζοντας τον προς όφελος της πολλά υποσχόμενα καριέρας τους. Και αυτό είχε, ξεκάθαρα, ως αποτέλεσμα την πλήρη αποθράσυνση του κάθε Γουάινστιν σε συνδυασμό πάντα -και αυτό πρέπει να κατανοηθεί χωρίς την παραμικρή τάση δικαιολογητικού ελαφρυντικού- την παθολογική, σε ορισμένες περιπτώσεις, σεξομάνια του εκάστοτε θύτη όταν επιστημονικώς εμπεριστατωμένα διακατέχεται από αυτή. Τονίζω ξανά, χωρίς αυτή να αποτελεί, σε καμία περίπτωση ελαφρυντικό.Η αλήθεια είναι πικρή και θα πρέπει να αναθεωρηθεί σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις και καταστάσεις κατά πόσο πρέπει να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση με αιχμή του δόρατος την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όχι το έμμεσο ή άμεσο όφελος της κάθε καριέρας με κάθε «κόστος». Και επαναλαμβάνω, τα ανώνυμα θύματα τι πρέπει να κάνουν δηλαδή όταν οι επώνυμοι το βουλώνουν για δεκαετίες ολόκληρες και ποιός ξέρει άραγε πόσοι/σες δεν έχουν μιλήσει και ούτε πρόκειται νιώθοντας ότι έχουν «ξοφλήσει» στο όνομα της λαμπρής και αναγνωρισμένης καριέρας τους;;Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε καλά και να αναρωτηθούμε τα «γιατί» και τα «πως» είναι, εκτός της αυτονόητα απαράδεκτης, ελεεινής και αρρωστημένης (αρρωστημένης κυριολεκτικώς και μεταφορικώς), συμπεριφοράς του Χάρβεϊ Γουάινστιν και του κάθε Γουάινστιν, η σιωπή των θυμάτων. Η σιωπή που ακόμα και όταν αυτή σπάσει (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση του εν λόγω παραγωγού), η ζημιά έχει πραγματοποιηθεί στο μέγιστο όχι μόνο σε ατομικό αλλά σε συλλογικό επίπεδο, έχοντας επιτρέψει τις συμπεριφορές αυτές -θυτών και θυμάτων- να έχουν πάρει μορφή ενός άτυπου καθεστώτος ως ένα ακόμη «υποχρεωτικό» σκαλοπάτι προς την... κορυφή...
Haifischnet είπες τη σωστή λέξη: συνεργάτες. Γιαυτό πρόκειται.Και τι σημαίνει κήρυττε τον πόλεμο σε όποια δεν του καθόταν? Άλλους παραγωγούς δεν έχει το Χόλιγουντ? Είναι ο μαναδικός? Όποια δεν του καθόταν απλά δεν είχε μέλλον με την εταιρεία του, δεν αποκλειόταν από το Χόλιγουντ. Μάλλον οι συγκεκριμένες ήθελαν πολύ να συνεργαστούν μαζί του - μια και αναφέρεις τη λέξη συνεργάτες.