Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Cutty Cargo, στο οποίο το Cutty Sark συγκέντρωσε όλα τα νέα ταλέντα της πόλης για μία exclusive βραδιά. Με αφορμή αυτό το πρωτότυπο event, οι specialists του Cutty Sark, Jason R. Craig (Cutty Sark Global Brand Controller) και Kirsteen Campbell (Master Blender), μίλησαν στο LiFO.gr.
Πώς προέκυψε η ιδέα του Cutty Cargo;
Jason R. Craig: Συνεργαστήκαμε στενά με το τμήμα δημοσίων σχέσεων της εταιρείας για να σκεφτούμε μια ιδέα σύγχρονη, που να έχει όμως τις ρίζες της στην ιστορία μας. Τα παλιά ιστιοφόρα επέστρεφαν στο Λονδίνο από την Άπω Ανατολή, με τσάι και μπαχαρικά μέσα σε ξύλινα κιβώτια. Επίσης, κατά τη διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης τη δεκαετία του '20, το σκωτσέζικο ουίσκι εισαγόταν λαθραία μέσα σε ξύλινα κιβώτια από τον Καναδά και τις Μπαχάμες στις ΗΠΑ. Αυτά τα περιστατικά μας ενέπνευσαν να δημιουργήσουμε έναν τεράστιο ξύλινο χώρο που θα συγκέντρωνε τα καλύτερα από την αστική κουλτούρα, τη μουσική, την τέχνη και τη γεύση, κάτω από μία κοινή στέγη.
Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον του Cutty Sark;
J. C.: Το μέλλον του Cutty Sark προδιαγράφεται λαμπρό. Οι πωλήσεις μας αυξάνονται, ενώ εξελισσόμαστε και σε πολλές νέες αγορές. Το «Spirit of Adventure» που μας διακατέχει, μας κάνει να γινόμαστε ολοένα και πιο δημιουργικοί, καινοτόμοι και να αντιμετωπίζουμε επιτυχώς τις νέες προκλήσεις - έχουμε πολλές και μεγάλες ιδέες για το μέλλον!
Δεν είναι ιδιαίτερα σύνηθες για μια γυναίκα να έχει ηγετική θέση στη βιομηχανία του ουίσκι. Πώς αποφάσισες να ακολουθήσεις την καριέρα ενός Master Blender;
Kirsteen Campbell: Όταν σπούδαζα Διατροφολογία, για να είμαι ειλικρινής δεν γνώριζα τον ρόλο ενός Master Blender. Ο βασικός μου στόχος ήταν να βρω δουλειά στην βιομηχανία τροφίμων και ποτών και η τύχη με οδήγησε στην Diageo. Μαζί με τις χημικές αναλύσεις, άρχισα να ενδιαφέρομαι και για τον τομέα της γεύσης. Από εκεί μετακινήθηκα στο Ινστιτούτο Ερευνών του Σκοτσέζικου Ουίσκι, στους τομείς της παραγωγής και της γεύσης και το 2007 άνοιξε μια θέση στην Edrington. Το 2010, με υπερηφάνεια δέχθηκα τη θέση του Master Blender για το Cutty Sark και είμαι η πρώτη γυναίκα στην εταιρεία που έχει αυτό τον ρόλο.
Μπορείς να περιγράψεις τη γεύση του Cutty Sark σε λίγες λέξεις;
K.C.:Απαλή, ευχάριστη και ευέλικτη.
σχόλια