Open Call από την Artworks για το 4ο Πρόγραμμα Υποστήριξης καλλιτεχνών

Open Call από την Artworks για το 4ο Πρόγραμμα Υποστήριξης καλλιτεχνών Facebook Twitter
Έργο της Ειρήνης Μίγα
0

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η Artworks προσκαλεί για τέταρτη χρονιά νέους Έλληνες καλλιτέχνες και επιμελητές εκθέσεων να υποβάλουν την αίτησή τους στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF Artist Fellowship Program).

Μέσα από την επιβράβευση και την οικονομική στήριξη, την παροχή εργαλείων και ευκαιριών για επαγγελματική ενίσχυση και δικτύωση, στόχος του Προγράμματος, που υλοποιείται χάρη στην αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ανοιχτού διαλόγου αλλά και να προσφέρει προοπτικές για τη δυνατότητα συνεργασιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στον 4ο κύκλο του  Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Artworks θα βραβεύσει 80 άτομα, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1980-1996.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε ένα από τα παρακάτω πεδία:

Εικαστικές τέχνες: Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική, Φωτογραφία, Εγκαταστάσεις, Περφόρμανς, Εικαστικό βίντεο, Πολλαπλά και Νέα μέσα, Ψηφιακές μορφές τέχνης

Κινούμενη εικόνα: Σενάριο, Σκηνοθεσία, Παραγωγή (Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ, Animation)

Χορός: Ερμηνεία, Χορογραφία

Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων

Καθένας από τους βραβευθέντες (SNF Artworks Fellows 2021), θα λάβει χρηματικό βραβείο 8.000 ευρώ και θα μπορεί να συμμετέχει στις δράσεις που διοργανώνει η Artworks (σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις, επισκέψεις σε χώρους τέχνης και άλλα). Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 8 μήνες (Σεπτέμβριος 2021 – Μάιος 2022).

Κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας του προγράμματος , η Artworks προσφέρει επίσης ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης μέσα από συνεργασίες με προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών και επιμελητών σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη (International Studio & Curatorial Program (ISCP), Delfina Foundation, Saha Association), καθώς και πολιτιστικούς φορείς - εγχώριους και διεθνείς.

Φιλοδοξία της Artworks είναι να σχηματίσει ένα δυναμικό δίκτυο μεταξύ των συμμετεχόντων το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά σε βάθος χρόνου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους από τις 11 έως τις 31 Mαρτίου 2021, μέσα από την ειδική πλατφόρμα στον ιστότοπο της ARTWORKS. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

*Η Artworks δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό να αποτελέσει γόνιμο πεδίο δράσης για τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες και υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Μέχρι σήμερα έχει ενισχύσει 230 άτομα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Πολιτισμός / «Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Το «Ne Zha 2» συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία από την κινεζική μυθολογία με μοντέρνα αφήγηση και προηγμένα εφέ, προσεγγίζοντας τόσο το οικογενειακό κοινό όσο και τη νέα γενιά θεατών
LIFO NEWSROOM
Η Τίλντα Σουίντον κατήγγειλε τους «εγκληματίες πολέμου» και τις «κρατικές μαζικές δολοφονίες» από την Μπερλινάλε

Πολιτισμός / Τίλντα Σουίντον: «Οι άπληστες κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους καταστροφείς του πλανήτη και τους εγκληματίες πολέμου»

Η ηθοποιός που τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο χρησιμοποίησε την ομιλία της για να κατακρίνει τις παγκόσμιες ηγεσίες
LIFO NEWSROOM
Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Πολιτισμός / Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Ο σουρεαλισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών εξαιτίας του διαρκούς ενδιαφέροντος για το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα.
LIFO NEWSROOM
Λίνα Μενδώνη: Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου», αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου» αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπως η ανάδειξη του Παλατιού του Νέστορα, των Θολωτών Τάφων, αλλά και η αποκατάσταση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Η ΔΕΗ φωτίζει τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Πολιτισμός / Η ΔΕΗ «φωτίζει» τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Το 2023, η ΔΕΗ, ως περήφανος χορηγός του Έτους Κάλλας, στήριξε σημαντικές δράσεις και παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.
LIFO NEWSROOM
Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα

Πολιτισμός / Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Δημόσιο

Στο Φετιχιέ Τζαμί πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση 179 κινητών μνημείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η απόδοση της συλλογής σε άλλες εφορείες αρχαιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
I’m Still Here

Πολιτισμός / Βάλτερ Σάλες, Κάπτεν Αμέρικα και Κάλλας από αύριο στις αίθουσες

Το συγκινητικό «I’m Still Here», το νέο «επεισόδιο» του MCU, η επόμενη καταχώριση στο ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας είναι μερικές από τις ταινίες που προστίθενται στο (γεμάτο και γενναιόδωρο) πρόγραμμα των κινηματογράφων αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ