Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζον Λίθγκοου αναμένεται να υποδυθεί τον ρόλο του Άλμπους Ντάλμπλντορ στη νέα τηλεοπτική σειρά Χάρι Πότερ, καθώς οι δημιουργοί της αρχίζουν να συγκεντρώνουν το καστ τhς.
Ο βετεράνος και υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός βρίσκεται «σε τελικές συζητήσεις» για να υπογράψει για τον ρόλο του διευθυντή της σχολής Χόγκουαρτς, σύμφωνα με τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρακτορεία Variety και Deadline.
Ο Λίθγκοου είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στην κωμική σειρά 3rd Rock Rrom the Sun, αλλά και για άλλους ρόλους που κυμαίνονται από τη φωνή του Λόρδου Farquaad στο «Shrek» μέχρι τον ρόλο του Ουίνστον Τσώρτσιλ στο «The Crown».
Αν η επιλογή του επιβεβαιωθεί, θα ακολουθήσει τα βήματα του Ρίτσαρντ Χάρις και του Μάικλ Γκάμπον, που υποδύθηκαν τον Άλμπους Νταμπλντόρ στις ταινίες Χάρι Πότερ.
Which Albus Dumbledore did you prefer?
— Absurd Senpai 🎭 (@80sHorrorDude) January 28, 2024
Richard Harris or Michael Gambon
I preferred Michael Gambon pic.twitter.com/9bWgei1vpR
Η τηλεοπτική σειρά θα διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο καστ, με τα γυρίσματα να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι.
Θα είναι «μια πιστή προσαρμογή των εμβληματικών βιβλίων» της συγγραφέως Τζ. Κ. Ροούλινγκ και πρόκειται να διαρκέσει μια δεκαετία, όπως δήλωσε η υπηρεσία streaming HBO Max.
Κανένας ηθοποιός δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά έχει δοθεί ανοιχτή πρόσκληση για κάστινγκ προκειμένου να βρεθούν οι τρεις νεαροί πρωταγωνιστές της σειράς.
«Εκτιμούμε ότι μια τόσο υψηλού προφίλ σειρά θα προσελκύσει πολλές φήμες και εικασίες», δήλωσε το HBO στο Deadline, απαντώντας στα δημοσιεύματα για τον Λίθγκοου.
«Καθώς τώρα προχωράμε στο στάδιο της προπαραγωγής, θα επιβεβαιώσουμε λεπτομέρειες μόνο όταν οριστικοποιήσουμε τις συμφωνίες».
Ο Λίθγκοου είνας ένας από τους πιο σεβάσμιους ηθοποιούς στην Αμερική εδώ και χρόνια, αναλαμβάνοντας τόσο κωμικούς, όσο και δραματικούς ρόλους.
Κέρδισε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις ταινίες Ο αλλόκοτος κόσμος του Γκαρπ και Σχέσεις στοργής, κέρδισε και τρία βραβεία Emmy για τον ρόλο του ως Dick Solomon στο «3rd Rock from the Sun» από το 1996 έως το 2001.
Κέρδισε άλλο ένα Emmy και πήρε μια υποψηφιότητα για Bafta για τον ρόλο του ως Ουίνστον Τσώρτσιλ στο «The Crown» του Netflix, ένας ρόλος που του έδωσε την ευκαιρία να επιδείξει τη βρετανική προφορά του.
Το 2024 έπαιξε έναν καρδινάλιο στην ταινία «Κονκλάβιο», η οποία φέτος διεκδικεί μια σειρά από Όσκαρ.
Όπως αναφέρει το BBC, ο 79χρονος διαθέτει τον απαιτούμενο συνδυασμό σοβαρότητας, ζεστασιάς και ελαφρότητας για να ενσαρκώσει με επιτυχία τον ρόλο του Ντάμπλντορ. Ωστόσο, αν τα γυρίσματα της σειράς πράγματι διαρκέσουν δέκα χρόνια, τότε θα είναι σχεδόν 90 ετών στο τέλος τους.
Με πληροφορίες από BBC