Πέθανε ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ σε ηλικία 88 ετών

Πέθανε ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ σε ηλικία 88 ετών Facebook Twitter
Ντόναλντ Σάδερλαντ - Φωτ.: Getty Images
0

Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του Χόλυγουντ, ο Ντόναλντ Σάδερλαντ, πέθανε σε ηλικία 88 ετών μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Ο γιος του Ντόναλντ Σάδερλαντ, Kiefer, με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) έκανε γνωστή την είδηση θανάτου του του πατέρα του, λέγοντας: «Με βαριά καρδιά σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, ο Donald Sutherland, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά».

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 140 ταινίες, ανάμεσά τους οι «The Dirty Dozen» (Και οι 12 ήταν καθάρματα, 1967), «MASH» (1970) και «Don't Look Now» (Μετά τα μεσάνυχτα, 1973) και στη νεότερη γενιά ήταν γνωστός λόγω της συμμετοχής του στο franchise «Hunger Games».

Γεννημένος στο Νιού Μπράνζουικ του Καναδά, ο Σάδερλαντ ξεκίνησε ως δημοσιογράφος πριν εγκαταλείψει την πατρίδα του για να ταξιδέψει στο Λονδίνο το 1957. Εκεί, σπούδασε στην Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου. Στη συνέχεια ανέλαβε μικρούς ρόλους στον βρετανικό κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο Καναδός ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο τη δεκαετία του '60. Κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα το 1996 για τον ρόλο του στην ταινία «Citizen X» (Πολίτης Χ) και τη δεύτερη το 2002 για την τηλεταινία «Path to War» (Μονοπάτια πολέμου).

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM