Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ

Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ Facebook Twitter
5

Πέθανε ο ηθοποιός Σερ Ρότζερ Μουρ σε ηλικία 89 ετών. Άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία από καρκίνο, διευκρίνισε σήμερα η οικογένειά του σε ένα δελτίο τύπου.

«Με βαριά καρδιά πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, Σερ Ρότζερ Μουρ, σήμερα στην Ελβετία έπειτα από μια σύντομη αλλά θαρραλέα μάχη ενάντια στον καρκίνο» έγραψαν τα παιδιά του ηθοποιού. «Η αγάπη που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν τόσο μεγάλη που είναι αδύνατο να την περιγράψουμε με λέξεις» ήταν το μήνυμα της κόρης του Ντέμπορα και των γιων του Τζέφρι και Κρίστιαν στο δελτίο τύπου.

Έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «ο Άγιος» για να παγιώσει την φήμη του χάρη στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Ενσάρκωσε τον διάσημο πράκτορα 007 σε επτά ταινίες, από το «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν» (Live and Let Die) το 1973 έως το «Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος» (A view to a kill) το 1985.

Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ Facebook Twitter
Ο Roger Moore με τη σύζυγό του Luisa.

Εντούτοις είχε κριθεί «πολύ όμορφος» κι επομένως απορρίφθηκε για τον πρώτο 007 τον «Dr No» (1962). Αφού ο Σον Κόνερι ένιωσε ότι κουράστηκε από τον ρόλο του γόη των μυστικών υπηρεσιών που αγαπούσε ιδιαίτερα τον κίνδυνο και τις γυναίκες, ο Ρότζερ Μουρ πήρε τα ηνία. Αφού εργάστηκε ως μοντέλο στις αρχές της δεκαετίας του '50, υπέγραψε επταετές συμβόλαιο με την MGM. Για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ τον είχαν προσεγγίσει αρκετές φορές, αλλά τον απέρριπτε γιατί εργαζόταν στην τηλεόραση και δεν είχε τον χρόνο. Όταν ο Σον Κόνερι αποσύρθηκε οριστικά από τον ρόλο, ο Μουρ ρωτήθηκε ξανά και το 1973 γύρισε την πρώτη ταινία, το «Live and Let Die». Σε περίοδο 12 ετών γύρισε άλλες έξι ταινίες ως Τζέιμς Μποντ, κάτι που πρακτικά τον καθιστά τον μακροβιότερο ηθοποιό στον συγκεκριμένο ρόλο. 

Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ Facebook Twitter
Στις 11 Οκτωβρίου 2007, τρεις ημέρες πριν τα ογδοηκοστά του γενέθλια, τιμήθηκε με ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ για το έργο του στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. (EPA/PAUL BUCK)

Ως ο «τέλειος τζέντλεμαν» πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «ο Άγιος» που παίχτηκε από το 1962 έως το 1969. Ο ρόλος του Σάιμον Τέμπλαρ του χάρισε παγκόσμια επιτυχία, η οποία επιβεβαιώθηκε κι από μια άλλη τηλεοπτική σειρά, τους «The Persuaders!» (1971-1972).

Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ Facebook Twitter
Φωτογραφία από τον Ιούλιο του 1953 μαζί με την βρετανίδα τραγουδίστρια Dorothy Squires λίγο μετά τον γάμο τους στο Λονδίνο.(EPA/STF)

Γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1927 στο νότιο Λονδίνο. Ο πατέρας του ήταν αστυνομικός, η μητέρα του νοικοκυρά. Ο ίδιος θεωρούσε ότι ο σπουδαιότερος ρόλος του ήταν εκείνος που είχε αναλάβει για τη Unicef. Αφού έγινε πρεσβευτής καλής θέλησης της Unicef το 1991, ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο με την ιδιότητα αυτή.

Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ Facebook Twitter
Έγινε πρεσβευτής καλής θέλησης της Unicef το 1991 και ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο με την ιδιότητα αυτή. (EPA/PATRICK SEEGER GERMANY OUT)


Έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Γκστάαντ, προτού μετακομίσει στο καντόνι του Βαλέ, στο Κρανς Μοντάνα, θέρετρο χειμερινών διακοπών που προσελκύει το διεθνές τζετ σετ. Γοητευτικός καρδιοκατακτητής στη μεγάλη οθόνη, ο Σερ Ρότζερ Μουρ είχε πολλές κατακτήσεις στο ωραίο φύλο και στην πραγματική ζωή. Παντρεύτηκε 4 φορές. Η Ιταλίδα Λουίζα Ματιόλι, η τρίτη του σύζυγος, του χάρισε τρία παιδιά.

Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ Facebook Twitter
Μαζί με την πρώην σύζυγό του, Christina Tholstrup, στο Βερολίνο το 2007. (EPA/JENS KALAENE GERMANY OUT)

Ο Σερ Ρότζερ Μουρ είχε γράψει δύο βιβλία για την εποχή που υποδυόταν τον Τζέιμς Μποντ και δύο αυτοβιογραφίες, την τελευταία το 2014 με τίτλο «Last Man Standing». Όταν ρωτήθηκε το 2012 ποιος από όλους ήταν ο αγαπημένος του Τζέιμς Μποντ, είχε αλλάξει την επιλογή του από Σον Κόνερι που έλεγε παλιότερα στον Ντάνιελ Κρεγκ. 

 
Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Πολιτισμός / «Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Το «Ne Zha 2» συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία από την κινεζική μυθολογία με μοντέρνα αφήγηση και προηγμένα εφέ, προσεγγίζοντας τόσο το οικογενειακό κοινό όσο και τη νέα γενιά θεατών
LIFO NEWSROOM
Η Τίλντα Σουίντον κατήγγειλε τους «εγκληματίες πολέμου» και τις «κρατικές μαζικές δολοφονίες» από την Μπερλινάλε

Πολιτισμός / Τίλντα Σουίντον: «Οι άπληστες κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους καταστροφείς του πλανήτη και τους εγκληματίες πολέμου»

Η ηθοποιός που τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο χρησιμοποίησε την ομιλία της για να κατακρίνει τις παγκόσμιες ηγεσίες
LIFO NEWSROOM
Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Πολιτισμός / Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Ο σουρεαλισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών εξαιτίας του διαρκούς ενδιαφέροντος για το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα.
LIFO NEWSROOM
Λίνα Μενδώνη: Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου», αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου» αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπως η ανάδειξη του Παλατιού του Νέστορα, των Θολωτών Τάφων, αλλά και η αποκατάσταση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Η ΔΕΗ φωτίζει τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Πολιτισμός / Η ΔΕΗ «φωτίζει» τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Το 2023, η ΔΕΗ, ως περήφανος χορηγός του Έτους Κάλλας, στήριξε σημαντικές δράσεις και παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.
LIFO NEWSROOM
Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα

Πολιτισμός / Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Δημόσιο

Στο Φετιχιέ Τζαμί πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση 179 κινητών μνημείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η απόδοση της συλλογής σε άλλες εφορείες αρχαιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
I’m Still Here

Πολιτισμός / Βάλτερ Σάλες, Κάπτεν Αμέρικα και Κάλλας από αύριο στις αίθουσες

Το συγκινητικό «I’m Still Here», το νέο «επεισόδιο» του MCU, η επόμενη καταχώριση στο ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας είναι μερικές από τις ταινίες που προστίθενται στο (γεμάτο και γενναιόδωρο) πρόγραμμα των κινηματογράφων αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια