Σε λίγες εβδομάδες ο Πέτερ Στάιν θα έρθει στην Ελλάδα με τους συνεργάτες του προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρόβες, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διανομή με τους ηθοποιούς που επέλεξε ο σκηνοθέτης.
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Όλια Λαζαρίδου, ο Γιώργος Γλάστρας, η Νάνσυ Μπούκλη, η Παρασκευή Δουρουκλάκη και ο Δημήτρης Ντάσκας θα υποδυθούν τα πρόσωπα του αριστουργήματος του Μολιέρου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1666 στο θέατρο του Παλαί Ρουαγιάλ στο Παρίσι με ήρωα τον αριστοκράτη Αλσέστ που απορρίπτει την ευγένεια, την κολακεία και τις κοινωνικές συμβάσεις της γαλλικής κοινωνίας του 17ου αιώνα.
Μετά από σχεδόν πέντε αιώνες ο αντιδημοφιλής ήρωας του Μολιέρου εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον για η στάση του, την άρνησή του στην υποκρισία και τη ρηχότητα.
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ο τρίτος πρωταγωνιστής που θα υποδυθεί τον Αλσέστ αυτή τη θεατρική περίοδο. Ήδη το έργο σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη με τον Κώστα Κουτσολέλο στο ρόλο του Αλσέστ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των παραστάσεών του, ενώ συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο σο θέατρο Εμπορικόν.
Η Λουίζα Μητσάκου υπογράφει τη μετάφραση του Μισάνθρωπου, τα σκηνικά είναι του Φέρντιναρντ Βεγκενμπάουερ και τα κοστούμια της Άννα Μαρία Χάινριχ.
Ο Πέτερ Στάιν σκηνοθέτησε τον Μισάνθρωπο του Μολιέρου το 2019 στο Théâtre Libre στο Παρίσι με τον Λαμπέρ Ουίλσον στον ρόλο του Αλσέστ.
Ο 85χρονος σήμερα Πέτερ Στάιν, που θεωρείται ένας από τους μεγάλους αρχιτέκτονες της αναβίωσης του θεάτρου στα χρόνια 1970-1980 μαζί με τους Πλανσόν, Σερό, Στρέλερ, γεννήθηκε στο Βερολίνο και μαθήτευσε δίπλα στον Αυστριακό Φριτς Κόρτνερ.
Το 1970 άρχισε να συνεργάζεται με το θέατρο «Σαουμπίνε» και αργότερα σαν διευθυντής του πρότεινε ένα νέο για τη Γερμανία τύπο δημόσιου θεάτρου με σαφώς προσανατολισμένο ιδεολογικά ρεπερτόριο, έντονο το στοιχείο της έρευνας και συλλογική διοίκηση. Το βερολινέζικο συγκρότημα αναδείχτηκε γρήγορα σε ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Οι σκηνοθεσίες του Πέτερ Στάιν θεωρήθηκαν κορυφαίες εκφράσεις των αναζητήσεων της μετα-μπρεχτικής περιόδου.