Προσπαθεί η νέα ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον να εξαγνίσει το παρελθόν του;

Προσπαθεί η νέα ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον να εξαγνίσει το παρελθόν του; Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images/Ideal Image
0

Ο σκηνοθέτης που είχε γυρίσει το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» σχετικά με τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον, εξαπέλυσε τα πυρά του στον σκηνοθέτη Αντουάν Φουκουά που έχει αναλάβει τη νέα βιογραφική ταινία για τη ζωή του τραγουδιστή.

Η παραγωγή της νέας ταινίας για τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον έχει ξεκινήσει με τον ανηψιό του, Τζαφάρ, να τον υποδύεται. Έχει τίτλο το «Michael», όμως φαίνεται να επιλέγει να επικεντρωθεί στην επιδραστικότητα του τραγουδιστή στη παγκόσμια μουσική βιομηχανία και την pop κουλτούρα. Η ταινία γυρίζεται σε συνεργασία με το ίδρυμα που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία και τα πνευματικά δικαιώματα του καλλιτέχνη. Περιγράφεται ως μία ρεαλιστική κινηματογραφική απεικόνιση της ζωής και της επιρροής του τραγουδιστή στη μουσική, παραλείποντας να αναφερθεί σε όλες τις κατηγορίες που έχουν έρθει ανά τα χρόνια στη δημοσιότητα σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Σε μια νέα συνέντευξη στους Sunday Times, ο Νταν Ριντ, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» που προβλήθηκε το 2019 μέσω του HBO και αφορούσε τις συγκεκριμένες κατηγορίες, ανέφερε ότι είδε ένα προσχέδιο σεναρίου της επερχόμενης ταινίας και το χαρακτήρισε «απόλυτο εξαγνισμό». Όπως είπε, αγνοεί όλες τις καταγγελίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον.

Από τη μεριά του, το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι ο τραγουδιστής κακοποίησε σεξουαλικά νεαρά αγόρια καθώς δεν αποδείχθηκαν ποτέ στο δικαστήριο και ο ΜάικλΤζάκσον αθωώθηκε από κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών το 2005.

Το «Leaving Neverland», ωστόσο, έστρεψε εκ νέου την προσοχή στους ισχυρισμούς παρουσιάζοντας την άποψη δύο κατηγόρων, του Γουέιντ Ρόμπσον και του Τζέιμς Σέιφτσακ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο τραγουδιστής τους κακοποίησε ως νεαρά αγόρια. Αυτό τον καιρό, ο Νταν Ριντ γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «After Neverland», το οποίο θα παρακολουθεί τη ζωή του Ρόμπσον και του Σέιφτσακ μετά τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών και θα καταγράφει τις νομικές προσπάθειές τους.

Το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον μήνυσε το HBO για το «Leaving Neverland», υποστηρίζοντας ότι το δίκτυο παραβίασε ρήτρα μη συκοφαντικής δυσφήμισης. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM