Πρόστιμο - μαμούθ σε εταιρεία παραγωγής για τον τραυματισμό του Xάρισον Φορντ στα γυρίσματα του Star Wars

Πρόστιμο - μαμούθ σε εταιρεία παραγωγής για τον τραυματισμό του Xάρισον Φορντ στα γυρίσματα του Star Wars Facebook Twitter
1

Πρόστιμο - μαμούθ ύψους 1,7 εκατ. ευρώ επέβαλε το δικαστήριο σε βρετανική εταιρεία παραγωγής  (ιδιοκτησίας της Disney) για το σοβαρό τραυματισμό του Xάρισον Φορντ στα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας Star Wars, «The Force Awakens».

Ο 74χρονος ηθοποιός υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ έσπασε και το αριστερό του πόδι όταν εγκλωβίστηκε από μία βαριά, μεταλλική, υδραυλική πόρτα κατά τη διάρκεια των σκηνών που γυρίστηκαν μέσα στο διαστημόπλοιο «Milennium Falcon», στα στούντιο Pinewood του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Andrew Marshall, η μεταλλική πόρτα 1,2 μέτρων επί 2 μέτρων μετατράπηκε σε «γκιλοτίνα» και δεν χτύπησε παρά «για λίγα χιλιοστά το πρόσωπο» του Χάρισον Φορντ προτού εκείνος σωριαστεί στο έδαφος και παγιδευτεί.

Το περιστατικό «θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο ενός ή δύο προσώπων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία Foodles Production αποδέχτηκε τις ευθύνες της και έκανε λόγο «για ατυχές περιστατικό στο πλατό». 

Όμως, ο δικαστής Francis Sheridan τόνισε ότι το βασικό σφάλμα της εταιρείας ήταν πως δεν είχε προειδοποιήσει τον ηθοποιό για τους κινδύνους που υπάρχουν πλατό.

«Το μεγαλύτερο σφάλμα της εταιρείας συνίσταται στην έλλειψη ενημέρωσης. Εάν είχατε αξιολογήσει τον κίνδυνο αλλά δεν είχατε ενημερώσει, σε τι ακριβώς χρησίμευε αυτή η αξιολόγηση; Εάν ο κ. Φορντ είχε, το λιγότερο, κληθεί στις συζητήσεις, θα γνώριζε τους κινδύνους που θα έπρεπε να αποφύγει» υπογράμμισε, πριν επιβάλει πρόστιμο ύψους 1,76 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία.

Με στοιχεία από BBC και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM
Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια