Η διαθήκη - μυστήριο του Γιώργου Βακάκη τρεις μήνες πριν από το τροχαίο με την Πόρσε

Η διαθήκη - μυστήριο του Γιώργου Βακάκη τρεις μήνες πριν από το τροχαίο με την Πόρσε Facebook Twitter
10

Μια νέα αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης είχε αφήσει διαθήκη λίγο πριν από το τραγικό δυστύχημα με την Πόρσε, κάνει σήμερα η εφημερίδα Real News.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ιδιόγραφη διαθήκη συντάχτηκε στις 30/11/2016, τρεις περίπου μήνες πριν το τροχαίο, και σε αυτήν αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πέραν του σπιτιού μου στο Θησείο, σήμερα ο πατέρας μου μου δώρισε ένα πολύ μεγάλο ποσό και αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευθύνη για αυτό. Αν πάθω κάτι, τα χρήματα που θα έχω να επιστραφούν στον πατέρα μου, αλλά αφού πάρει πρώτα η μητέρα μου, την οποία υπέραγαπώ, το 1/3 από αυτά. Και επειδή η μικρή μου αδερφή δεν έχει η γλυκούλα σπίτι στο κέντρο, θέλω να πάρει το σπίτι μου, που μου έκανε δώρο ο μπαμπάς μου».

Η εφημερίδα Real News αναφέρει επίσης πως η οικογένεια Πατμάνογλου διεκδικεί συνολικά το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για το θάνατο της Αποστολίας και του τρίχρονου Παύλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπάτιος Πατμάνογλου αξιώνει το ποσό των 2.012.636 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χρήματα να διεκδικούνται από  άλλα μέλη της οικογένειας καθώς οι συγγενείς του Γιώργου Βακάκη δεν έχουν αποποιηθεί την διαθήκη για την οποία γίνεται λόγος.

Η αγωγή από την πλευρά της οικογένειας Πατμάνογλου έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί το Φεβρουάριο του 2018, οι προσφέυγοντες στρέφονται κατά όλων των μελών της οικογένειας του Γιώργου Βακάκη, υπαιτίου του δυστυχήματος, ως νομίμων κληρονόμων του.


Πηγή: Εφημερίδα Real

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε η ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών

Ελλάδα / Ανακοινώθηκε η ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών

To έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) προβλέπει την αποκατάσταση των όψεων της εστίας και την ανακαίνιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των δωματίων, με ενσωμάτωση χώρων υγιεινής και πρόσβαση σε ΑΜΕΑ στους ορόφους των κοιτώνων.
LIFO NEWSROOM
Το κλειστό το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, οι άρρωστοι φαρμακοποιοί και ο υπουργός «κλειδαράς»

Ελλάδα / Το κλειστό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αλεξάνδρας, οι άρρωστοι φαρμακοποιοί και ο υπουργός «κλειδαράς»

Αναγκαστήκαμε να φέρουμε κλειδαρά, συγκεντρώσαμε τις συνταγές των ασθενών και όσο περιμέναμε, προσφέραμε καφέδες στους πολίτες, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πάνω που ήμουν έτοιμος να γελάσω με την είδηση ότι ένας υγιής 24χρονος που δεν ξέρει τι έχει (ακα: νοιώθει δυνατός και απρόσβλητος), άφησε... διαθήκη (!!!), διάβασα τα σχόλια και τις ψήφους διαφόρων εδώ και με έπιασε απελπισία.Κάποιοι ασχολήθηκαν και έβγαλαν μάλιστα και συμπέρασμα για το... πόσο καλός άνθρωπος ήταν ο 24χρονος (!!!!!), βασιζόμενοι μόνο σε ένα απίθανο δημοσίευμα, που προφανέστατα φέϊκ, έχει επίσης προφανέστατο σκοπό να διεκολυνθεί η μεταβίβαση των περιουσιακών στους συγγενείς (με ότι αυτό συνεπάγεται για πιθανές διεκδικήσεις αποζημιώσεων κλπ)Κάποιοι άλλοι ασχολούνται με το αν υπάρχει ψυχή (!!!). Ακόμα δε περισσότερο, κάποιος αποκάλεσε "δογματισμό" την θέση ότι δεν υπάρχει ψυχή, παρόλο που ΔΕΝ υπάρχει ούτε καν ένδειξη/παρατήρηση (@ blue bird) για την ύπαρξη της. Ακόμα περισσοτερο-τερο πέφτει στο τραπέζι επιχείρημα στηριζόμενο στην σύνθεση της λέξης "ψυχιατρική"!!!Επιστέγασμα όλων, η διαπίστωση ότι εν ολίγοις "δεν σημαίνει ότι ήταν κακό παιδί το ότι έτρεχε με 300+, απλά ήταν απερίσκεπτος και απόδειξη ότι του στοίχισε και του ίδιου την ζωή"Συμπέρασμα: Απαραιτήτως και τάχιστα όλοι οι συμπατριώτες μου γκασταρμπάϊτερ 5 χρονάκια στο εξωτερικό. Ίσως εκεί ανοίξουν λίγο τα μάτια και το μυαλό μας και κατανοήσουμε τα βασικά του δημοτικού όπως πχ ότι:Θεωρείται ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ συμπεριφορά και όχι "επιπολαιότητα" να τρέχεις με 300 σε δημόσια οδό με όριο τα 130 και σαν τέτοιο σε αντιμετωπίζει ο νόμος σε όλα τα κράτη του πολιτισμένου κόσμου. Και αυτή η συμπεριφορά δεν είναι χαρακτηριστική ούτε "καλόκαρδου" ούτε "συνειδητοποιημένου" ατόμου που έχει περάσει την ηλικία των 18 - 20. Μάλλον συμπεριφορά του τύπου "είμαι πάνω από όλα και κάνω ότι γουστάρω απλά επειδή μπορώ" είναι. Φημολογείται κατά τα άλλα ότι και ο Ρωχάμης ήταν καλό παιδί (και το πιστεύω).Επίσης: Ανεξαρτητα του αν και σε τι πιστεύεις, η ψυχιατρική είναι η ιατρική ειδικότητα που αφορά (αντιγράφω) τη μελέτη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, όχι σαν αυτές της "αθάνατης ψυχής που θεραπεύει μόνο ο Θεός", αλλά αυτές περιλαμβάνουν ποικίλες ανωμαλίες που σχετίζονται με το συναίσθημα, τη συμπεριφορά, τη διανόηση και την αντίληψη του ανθρώπινου νου.Δόγμα και δογματισμός (αντιγράφω και πάλι) ονομάζεται η αποφθεγματική διατύπωση διαφόρων ιδεών, χωρίς αιτιολογία ή απόδειξη. Η διατύπωση της ύπαρξης του οτιδήποτε μη απτού, μη καν παρατηρήσιμου είναι που χρήζει αποδείξεως για να ξεφύγει από την έννοια του δόγματος και όχι το αντίστροφο. Κοινώς αν υποστηρίξω ότι μέσα στο φεγγάρι ζει ένα τεράστιο χταποδοτέρας, εγώ θα πρέπει να το αποδείξω και όχι αυτοί που υποστηρίζουν την μη ύπαρξη του. Μέχρι δε να το κάνω, η πεπόιθηση μου ότι υπάρχει -και μόνο αυτή- ονομάζεται "δόγμα".Αυτά και άλλα πολλά δεν αποτελούν την προσωπική μου θέση, την άποψη μου. Αποτελούν αξιώματα και κοινή λογική σε όλο τον κόσμο, αλλά οι ντόπιοι σχολιαστές και αναγνώστες μοιάζει να τα αμφισβητούν έντονα. Κατά τα άλλα ο ουρανός είναι γαλανός, ο καιρός αίθριος και εμείς απορούμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...
Τα καλοψυχα και συνειδητοποιημενα ατομα δεν τρέχουν με 300 χλμ νομίζοντας οτι επειδή έχουν λεφτά μπορούν να νικήσουμε τους νόμους της φυσικής..η αν θέλουν να τρέξουν πίστες υπάρχουνε..εκεί δεν θα βάλουν σε κίνδυνο αλλους ανθρώπους.
Πάντως σίγουρα εσύ δεν είσαι ούτε καλόψυχος αλλά ούτε και συνειδητοποιημένος. Πώς μπορείς να κρίνεις αν το παιδί ήταν καλόψυχο ή όχι και τι σχέση εχει το σχόλιό σου με τα " λεφτα"? Δηλ. αυτοί που δεν εχουνε δεν κάνουν βλακείες στούς δρόμους?Να σεβόμαστε και λίγο τούς αποθανόντες δεν κάνει κακό γιατί θα ερθει κάποια στιγμή και η σειρά μας είτε το θέλουμε είτε οχι.
Το οτι φερθηκε επιπολαια δε τον καθιστα κακο. Οταν μάλιστα το πληρωσε και ο ιδιος με τη ζωη του. Κανεις δεν επικροτει τη πραξη του που πηρε και τη ζωη αλλων ανθωπων αλλά η κακια ορισμενων δεν εχει ορια και το κομπλεξ που ειχε λεφτα. Θα μπορουσε να ταν δανεικο θα μπορούσε να τρέχει με πειραγμενο . Αν ηταν φτωχος δε θα κανατε τέτοια σχολια
Πρέπει να ήταν καλοψυχο παλικάρι.. εκεί που είναι ας ηρεμήσει η ψυχή του.. το ιδιο ευχομαι κ για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα εκείνη τη μέρα..
Αυτή είναι η άποψη σας κ είναι σεβαστή. Ωστόσο, η ύπαρξη ή μη της ψυχής δεν μας στερεί ούτε τη σύνεση ούτε την λογική. από εκεί κ περα το τι πιστεύει ο καθένας επί ενός τόσο θεμελιακου ζητήματος για το οποίο δεν υπάρχουν αποδείξεις πάρα μόνο ενδείξεις είναι η άποψη του καθενός κ της καθεμίας κ τίποτα περισσότερο ή λιγότερο..
Για τον mich mich,και για οποιον πιστευει ακομα σε ψυχες,απο την Αγγλικη wikipedia:Psychiatry refers to a field of medicine focused specifically on the MIND, aiming to study, prevent, and treat MENTAL disorders in humans.Ειναι επιστημη,οχι μπουρδολογια.Θα ήταν καλύτερα να λέγονται οι ψυχιατροι "εγκεφαλολογοι" και οι ψυχολογοι "συμπεριφοριστες".Ειναι γνωστο πλεον οτι συναισθηματα,συμπεριφορες και οτι αλλο, καθοριζονται απο τις χημικες ουσιες του εγκεφαλου.
@ mich_michΗ ψυχή, κάτι το μη απτό, προφανώς και δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα για όλους.Η έννοια "ψυχή" για πολλούς έχει πνευματικές/υπερβατικές προεκτάσεις (βλ. πνεύμα), ενώ για άλλους είναι μία λέξη-παραδοχή που αφορά σε καθαρά εγκεφαλικές λειτουργίες. Για κάποιους μπορεί να αντιπροσωπεύει μία όχι και τόσο χαρτογραφημένη αλληλεπίδραση μεταξύ brain and body (διότι θεωρούν την διχοτόμηση του μυαλού και του σώματος άκυρη), ενώ αρκετοί μπορεί απλά να λένε την λέξη χωρίς να το έχουν πολυσκεφτεί (απλώς επειδή αφορά την καθομιλουμένη, δηλαδή αντί να πουν π.χ. καλό παιδί, καλός χαρακτήρ, λένε καλόψυχος).Φυσικά υπάρχουν αμέτρητες σκέψεις και φιλοσοφικές θεωρήσεις επ' αυτού, ανά τους αιώνες, όμως το ότι το πρώτο συνθετικό της "ψυχιατρικής" (literal meaning) είναι η λέξη "ψυχή" δεν σημαίνει ότι και οι ανάλογοι ιατροί παραδέχονται την ύπαρξη της "ψυχής" έχοντας στο νου τους MIA θεώρηση επί του θέματος, αυτήν μίας «ξέχωρης» υπόστασης της ψυχής ή τελοσπάντων την θεώρηση που μπορεί να έχουμε ενστερνιστεί ο κάθε ένας μας προσωπικά. Επίσης, γενικά μιλώντας, το literal meaning είναι αυτό που λέει η λέξη: κυριολεξία, και καμιά φορά παραμένει, απλώς, η ιστορικότητα κι όχι τόσο η σημερινή ουσία [βλ. Ορθοπε(αι)δική].