Live

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίζονται δημόσια κτίρια σε όλη την Ελλάδα

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίζονται δημόσια κτίρια σε όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
0
Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίζονται δημόσια κτίρια σε όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Το Δημαρχείο Καβάλας. ΑΠΕ- ΜΠΕ/Βασίλης Λωλίδης

Με τα εθνικά χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίστηκε σήμερα το βράδυ το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου της Καβάλας, τιμώντας έτσι ο Δήμος Καβάλας με αυτόν τον τρόπο τα δεκάδες αδικοχαμένα θύματα της παράλογης τρομοκρατίας στην καρδιά του Παρισιού. Το μπλε, το λευκό και το κόκκινο έχοντας στην μέση τον πύργο του Άιφελ θα κοσμούν σήμερα και αύριο το βράδυ την πρόσοψη τον δημαρχιακού μεγάλου στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

 

Σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του facebook ο Δήμος Καβάλας αναφέρει: «Οι σκέψεις και οι προσευχές όλων των Καβαλιωτών είναι στραμμένες στα αδικοχαμένα θύματα της παράλογης τρομοκρατίας στο Παρίσι. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους και να δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους».

Στη συμβολική κινηση για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων προχώρησε και ο Δήμος Μυκόνου. Με εντολή του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά το δημαρχείο του νησιού φωτίζεται τις τελευταίες ωρες σε μπλε, λευκο και κόκκινο χρωμα.

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίζονται δημόσια κτίρια σε όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Το Δημαρχείο Μυκόνου.

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίζει όμως και ο Δήμος Χανίων τον φάρο που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος, συμπαραστεκόμενος στον λαό της Γαλλίας και συμμετέχοντας στο πένθος του, αποφάσισε να φωτίσει το σύμβολο της πόλης μας, τον Φάρο του Ενετικού Λιμένα, με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Επίσης στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, αναρτήθηκε η γαλλική σημαία στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας σαν ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα των χθεσινών επιθέσεων. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για το πολύνεκρο τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι και υπογράμμισε ότι οι σφαίρες των τρομοκρατών, των σκοταδιστών στόχευαν τις οικουμενικές αξίες του Διαφωτισμού, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, στη χώρα που τις γέννησε, στην πόλη που τις εκφράζει εμβληματικά.

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίζονται δημόσια κτίρια σε όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, αναρτήθηκε η γαλλική σημαία στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας
0

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή στη δίκη Κορκονέα - Παραιτήθηκε η συνήγορος υπεράσπισης μετά από αντιπαράθεση με την Κωνσταντοπούλου

Ελλάδα / Διακοπή στη δίκη Κορκονέα - Παραιτήθηκε η συνήγορος υπεράσπισης μετά από αντιπαράθεση με την Κωνσταντοπούλου

Η δικηγόρος Δέσποινα Σβερώνη, που είχε διατελέσει βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου
LIFO NEWSROOM