Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Κατάθεσε αναφορά για τις ΜΕΘ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Κατάθεσε αναφορά για τις ΜΕΘ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία.

Στη μηνυτήρια αναφορά εμπεριέχονται δημοσιεύματα του Τύπου, που κάνουν λόγο για ελεύθερες ΜΕΘ, οι οποίες κρατιόνται για VIP πρόσωπα, παρά τις ελλείψεις στις μονάδες και την ώρα που αρκετοί νοσηλευόμενοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

Προτείνεi, δε την εξέταση 44 μαρτύρων μεταξύ των οποίων γιατροί και νοσηλευτές.

Ο κ. Γιαννάκος, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «Από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δεν φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει.

»Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ, κάθε μέρα 40-50, κάθε ημέρα. Ξέρετε κανέναν επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Επίσης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Αφροδίτη Ρέτζιου, μεταξύ των άλλων, τόνισε πως «Δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορωνοϊό θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί.

»Δεν υπάρχει κανείς από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με μητροπολίτη». «Είτε κάποιος είναι μητροπολίτης είτε είναι μετανάστης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι ήδη ο υπουργός Υγείας, Θ'ανος Πλεύρης, έχει καταθέσει αναφορά αξιόποινων πράξεων στον Άρειο Πάγο κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και παντός υπευθύνου «που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις» για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

Ελλάδα / Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

«Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Ελλάδα / Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φέρονται να είχαν αναπτύξει ένα εκτεταμένο κύκλωμα που εμπλεκόταν τόσο στη διακίνηση λαθραίων καυσίμων όσο και στην παραποίηση των μετρήσεων στις αντλίες πρατηρίων
LIFO NEWSROOM