Σπάτα: Vip εμπόδια στις έρευνες για το δυστύχημα με το ελικόπτερο – Γιατί οι κάμερες δεν κατέγραψαν τίποτα;

Σπάτα: Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για το δυστύχημα με το ελικόπτερο– Τα δύο εμπόδια Facebook Twitter
0

Άκαρπες παραμένουν προς το παρόν οι έρευνες για το δυστύχημα σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, που κόστισε τη ζωή στον 22χρονο Τζακ Φέντον και τα εμπόδια είναι περισσότερα εξαιτίας του vip στάτους των ταξιδιωτών. 

Τι έχει συμβεί

Οι έρευνες για τον διαμελισμό του νέου άνδρα από έλικα ελικοπτέρου επικεντρώνονται στους 9 αυτόπτες μάρτυρες και αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις του πτώματος, αλλά οι κάμερες ασφαλείας δεν κατέγραψαν απολύτως τίποτα, αφού λειτουργούσαν σε πραγματικό χρόνο χωρίς αποθήκευση δεδομένων. Ο λόγος; Η «προστασία της ιδιωτικότητας των vip επιβατών» για την οποία οι υπεύθυνοι του ελικοδρομίου χρησιμοποιούν με τις κάμερες ασφαλείας έλεγχο, αλλά χωρίς να καταγράφεται το παραμικρό από το υλικό των καμερών. 

Εν τω μεταξύ, άφαντοι παραμένουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι φίλοι του αδικοχαμένου Φέντον, οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν αλκοτέστ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Πέντε ημέρες μετά το σοκαριστικό δυστύχημα, κανένας από τους φίλους του νεκρού δεν έχει δώσει το παραμικρό σημείο ζωής, παρότι οι ελληνικέ αρχές τους αναζητούν για να καταθέσουν. 

«Επικοινώνησα δύο φορές, την Τρίτη και την Τετάρτη. Βγαίνει αυτόματος τηλεφωνητής. Είναι αγγλικά τα νούμερα και μου ζητάει να αφήσω το μήνυμά μου και το αφήνω. Λέω ποιoς είμαι και μάλιστα εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και τους ζητώ να επικοινωνήσουν μαζί μου. Δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ιωάννης Κονδύλης.

Ο ίδιος απορρίπτει τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο 22χρονος επιχείρησε να βγάλει φωτογραφία selfie ή ξέχασε το κινητό του και επέστρεψε στο ελικόπτερο για να το πάρει. «Αυτά είναι βλακείες. Διότι ποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει, τι πήγε να κάνει. Δεν ξέρω τι πήγε να κάνει στο ελικόπτερο (...) Πώς επιβεβαιώνεται αυτό (σ.σ.: για το κινητό); Το είπε ο νεκρός αυτό; Tο είπαν οι φίλοι του; Δεν έχω τέτοια μαρτυρία. Αυτά τα λένε στην Αγγλία».

Υπάρχει μάρτυρας «κλειδί»;

Φως στην υπόθεση ΄ίσως να ρίξει ένας πιλότος που φέρεται να είδε με πάσα λεπτομέρεια τι συνέβη. Κατά πληροφορίες, το άτομο αυτό βρισκόταν σε σχετικά μικρή απόσταση από το ελικόπτερο και φώναξε στον 22χρονο την τελευταία στιγμή, επιχειρώντας να τον αποτρέψει από το να πλησιάσει στην έλικα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Ελλάδα / Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Σε μια εποχή ραγδαίων μετατοπίσεων, στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αλλά και του «The Upfront Initiative», της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokos, σημαντικοί καλεσμένοι υπογράμμισαν τη σημασία των θεμάτων συμπερίληψης, ποικιλομορφίας και ισότητας (DEI) στον χώρο εργασίας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Ελλάδα / Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου έκανε λόγο για «ύβρη κατά της δημοκρατίας» και εξήρε την απόφαση της επιτροπής του φεστιβάλ να τιμήσει το σχολείο με έπαινο για την ελεύθερη έκφραση
LIFO NEWSROOM
Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Ελλάδα / Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Παρά την αρχική του στάση, κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της προσωρινής του κράτησης
LIFO NEWSROOM