Δώρισαν ποσότητες από υγειονομικό και ορθοπεδικό υλικό και απέδειξαν την αγάπη τους για το τόπο που αγαπάνε και θεωρούν σαν πατρίδα τους, δύο Νορβηγοί, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για μία πράξη αλληλεγγύης η οποία έγινε από τους Berit Nielsen και Rune Moeller ζευγάρι στη ζωή, οι οποίοι συμμετέχουν σε μία ομάδα νορβηγών οι οποίοι διατηρούν μαζί με άλλους πολίτες από Σκανδιναβικές χώρες σύλλογο. Θέλησαν για ακόμη μία φορά να ενισχύσουν τη λειτουργία του νοσοκομείου οπότε παρήγγειλαν και παρέλαβαν με ειδικό φορτίο Κοντέινερ, νοσοκομειακό εξοπλισμό ορθοπεδικά είδη, αναπηρικά αμαξίδια και καρέκλες, αλλά και για το παιδιατρικό τμήμα παιχνίδια, ρούχα και διάφορα άλλα είδη που ενισχύουν τις ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες τμημάτων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Επίσημη καταγραφή δεν έχει γίνει ακόμη για τα ακριβή είδη μιας και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-MΠΕ ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Φραγκιαδάκης στο κοντέινερ που παρελήφθη υπήρχαν είδη και εξοπλισμός τόσο για το νοσοκομείο Ρεθύμνου όσο και για το νοσοκομείου Χανίων. «Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι δεχτές από όλους μας που εργαζόμαστε στο νοσοκομείο και βοηθάνε ενισχύουν τη λειτουργία του σε μία περίοδο που κάθε πράξη αγάπης και αλληλεγγύης έρχεται να ενισχύσει το αίσθημα ανθρωπιάς και κοινωνικής συνοχής. Η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου ευχαριστεί τους δύο Νορβηγούς φίλους οι οποίοι με την πράξη τους αυτή, προσθέτουν στο κλίμα αλληλεγγύης που έχει κατακλύσει το νοσοκομείο μας τόσο από ρεθεμνιώτες αλλά και άλλους πολίτες τόσο της χώρας μας όσο και του εξωτερικού», ανέφερε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την αναισθησιολόγο του νοσοκομείου Ρεθύμνου Κάρεν Πολίτη η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανήκει στους Νορβηγούς που έχουν δικά τους σπίτια στη Δυτική Κρήτη και δηλώνουν πως η Κρήτη τους έχει χαρίσει τόσα πολλά, οπότε επιθυμούν και οι ίδιοι να προσφέρουν κάτι. Στην επίσημη μάλιστα σελίδα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου η επί 38 χρόνια αναισθησιολόγος του νοσηλευτικού ιδρύματος θέλησε να απαντήσει σε αρνητικό χαρακτηρισμό προς το νοσοκομείο οπότε επισημαίνει πως: «Τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει, εκτός από αναλώσιμα υγειονομικά υλικά, και συσκευές όπως αυτόματους απινιδοτές, οξύμετρα, πιεσόμετρα, και πλήρωσαν για ένα νέο υπερηχογράφο για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Η γενναιοδωρία τους, και σε προσωπική εργασία και κόπο, δεν φαίνεται να έχει όρια. Να ξέρετε ότι αυτοί οι άνθρωποι, που είναι κατά το πλείστον συνταξιούχοι και γεννήθηκαν στα χρόνια αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ζούσαν σε πολύ σκληρές συνθήκες, σχεδόν πεινούσαν. Τώρα ζουν σε ευμάρεια λόγω του πετρελαίου, αλλά ορισμένοι, αντί να τα κρατάνε για πάρτι τους, θέλουν έμπρακτα να βοηθήσουν την φιλόξενη Κρήτη που έγινε το νέο σπίτι τους. Δεν βλέπουν την Κρήτη ως τριτοκοσμική χώρα, τιμούν την ιστορία της και τα έθιμα της, και απλώς θέλουν να βοηθήσουν έναν φίλο που περνάει δύσκολα, όπως κάποτε περνούσαν και αυτοί».
σχόλια