ΟΛΑ: Η εκδίκηση των nerd

ΟΛΑ: Η εκδίκηση των nerd Facebook Twitter
0

Το «Όλα», που φέτος διανύει τον δωδέκατο χρόνο του, προβάλλεται ξανά στον ΑΝΤ1. Αναρωτιέμαι: Τι γυρεύει ακόμη στην τηλεόραση o Θέμος Αναστασιάδης; Δεν θα ήθελα να υπενθυμίσω το σκάνδαλο του Χρήστου Ζαχόπουλου, ούτε να μείνω στην ερώτηση που κατέθεσε πέρυσι στη Βουλή η  Ντόρα Μπακογιάννη προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος από τον έκδοτη- δημοσιογράφο. Θα αναφερθώ αποκλειστικά στο περιεχόμενο και την ποιότητα  του τηλεοπτικού αυτού σόου. Αλλά πριν από αυτό, ας θέσουμε μερικά ερωτήματα: Κατά πόσο η τηλεοπτική περσόνα ενός παρουσιαστή είναι ξέχωρη από τον χαρακτήρα του; Δεν θα έπρεπε τα πρόσωπα της τηλεόρασης να αποτελούν πρότυπο προς μίμηση;

Επανέρχομαι: Ποιο είναι, λοιπόν, το ενδιαφέρον  ενός τηλεοπτικού προγράμματος που συστηματικά και συνειδητά προσβάλει και υποβιβάζειτο γυναικείο φύλο, αναπαράγοντας ξανά και ξανά το στερεότυπο της γυναίκας-πόρνης και της γυναίκας-bimbo;  Η κάμερα του «Ολα» πρώτα κάνει «zoom in» στο ντεκολτέ και έπειτα εστιάζει στο πρόσωπο της καλεσμένης, και άρα στο τι ενδεχομένως έχει να πει. Το περίεργο είναι ότι πέρα από τις σταρλετίτσες και τις εγχώριες διασημότητες που διψούν για προβολή, από το πλατό του «Όλα» έχουν περάσει πρόσωπα με σοβαρό δημόσιο προφίλ:  Η παρουσιάστρια των ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, Ελλη Στάη, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα,  o τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας και οι ηθοποιοί  Γιώργος Χωραφάς και Γιώργος Κιμούλης... Είναι δελεαστικό να βγαίνει κανείς στο γυαλί, δεν λέω, και ενδεχομένως βοηθάει στο promo, αλλά η παρουσία ενός ευυπόληπτου πολίτη  σε ένα τέτοιο σεξιστικό και φαλλοκρατικό περιβάλλον περισσότερο κακό κάνει στην υπόληψη του παρά καλό.

Το «Όλα» μοιάζει να είναι η απόλυτη εκδίκηση των nerd: Δύο άντρες που κάθε άλλο παρά ευειδείς, αγύμναστοι, με γυαλιά οράσεως και ολίγον ψευδοί καταφέρνουν επιτέλους να «χτυπήσουν» γκομενάκια, βγάζοντας απωθημένα χρόνων. Ας μην ξεγελιόμαστε, το «Όλα» δεν είναι σάτιρα· ένα κουτσομπολίστικο σόου είναι, όπου οι παρουσιαστές σπάνε πλακίτσα και στο ενδιάμεσο προβάλλουν καρτούν. Από το «Όλα» ή τίποτα, προτιμώ το τίποτα γιατί μπούχτισα με τη βλακεία. Τι θα έλεγε ο ΑΝΤ1 για μια εκπομπή με τίτλο «Men  & Pets» και υπότιτλο «Ζώα συντροφιάς»; Είμαι σίγουρη ότι θα έχει τρελή επιτυχία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2025: Γιατί προηγούνται στα στοιχήματα χώρες που δεν έχουν επιλέξει καν τραγούδι

TV & Media / Eurovision 2025: Γιατί προηγούνται στα στοιχήματα χώρες που δεν έχουν επιλέξει καν τραγούδι

Οι εταιρείες στοιχημάτων συνήθως τοποθετούν χώρες, όπως η Σουηδία, μεταξύ των κορυφαίων διεκδικητών στις αποδόσεις στοιχημάτων της Eurovision, ακόμη και πριν επιλέξουν τα τραγούδια ή τους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν τη νίκη
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM