H σοκαριστική σκηνή με τους θαλάσσιους ίππους σε ντοκιμαντέρ του Netflix διχάζει - Γιατί ίσως είναι ένα ψέμα που εξοργίζει

H σοκαριστική σκηνή με τους θαλάσσιους ίππους σε ντοκιμαντέρ του Netflix διχάζει - Γιατί ίσως είναι ένα ψέμα που εξοργίζει Facebook Twitter
1

Πριν από λίγες μέρες, ένα νέο ντοκιμαντέρ του Netflix προκάλεσε δάκρυα και θλίψη σε εκατομμύρια θεατές που είδαν θαλάσσιους ίππους να πέφτουν μαζικά σε γκρεμό και να πεθαίνουν.

Το «Our Planet» με αφηγητή τον Ντέιβιντ Ατένμπορο, δείχνει πολλούς θαλάσσιους ίππους συγκεντρωμένους στο χείλος ενός γκρεμού. Ξαφνικά πολλά ζώα πέφτουν στο κενό και ακριβώς από κάτω σχηματίζεται ένας μεγάλος όγκος από τα νεκρά κουφάρια τους.

Η κάμερα κατέγραψε με πολύ σοκαριστικό τρόπο την σκηνή και στα social media υπήρξαν πολλά σχόλια καθώς το ντοκιμαντέρ ανέφερε πως το συμβάν συνδέεται με την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως οι θαλάσσιοι ίπποι πέθαναν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο νερό. Τα ζώα είχαν εγκλωβιστεί στα απόκρημνα βράχια εξαιτίας της απουσίας πάγου. Επίσης ανέφερε πως οι θαλάσσιοι ίπποι, που έχουν αδύναμη όραση δεν μπορούσαν να διακρίνουν το ύψος και να προσδιορίσουν σωστά πόσο μακριά από το νερό ήταν.

Η επίμαχη σκηνή με τις σκληρές στιγμές:

 

To Netflix αντιμετωπίζει τώρα αυξανόμενη αμφισβήτηση από θεατές και περιβαλλοντολόγους, οι οποίο το κατηγορούν για ψέματα και λάθη στο πώς μετέφερε στην οθόνη το δραματικό συμβάν.

Οι ερευνητές και οι ειδικοί στο περιβάλλον υποστηρίζουν ότι η αφήγηση του Netflix σχετικά με την αληθινή φύση της σκηνής είναι παραπλανητική και ότι ήταν οι πολικές αρκούδες που οδήγησαν τα ζώα να πέσουν από τα βράχια.

Ωστόσο η Sophie Lanfear, παραγωγός του Our Planet, δήλωσε στην εφημερίδα The New York Times ότι η σκηνή ήταν ένα από τα «σκληρότερα πράγματα που έχω δει ποτέ» λέγοντας ότι δεν ήταν προετοιμασμένη για αυτό που είδε.

«Αυτό που πιστεύουμε ότι συμβαίνει είναι ότι οι θαλάσσιοι ίπποι που βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού είναι πιθανό να ακούν το νερό, και μπορούν να αισθανθούν ότι υπάρχει νερό κάτω από το σημείο που τρέχουν στην άκρη, αλλά απλά δεν μπορούν να βρουν πώς να φτάσουν εκεί. Η Sophie Lanfear επιμένει επίσης ότι «οι αρκούδες δεν τους οδηγούσαν να πέσουν από τα βράχια».

Σε ένα tweet, ο συνιδρυτής της Greenpeace, Patrick Moore, επέκρινε τη σκηνή του «Our Planet», λέγοντας: «Αυτό πρέπει να είναι το πιο γελοίο πράγμα που αποδίδεται ποτέ στην κλιματική αλλαγή». Ζωολόγος, δήλωσε στο The Telegraph ότι η αφήγηση του Netflix σχετικά με τη σκηνή είναι «ανοησία» και ότι η ιστορία είναι σκέτη φαντασία και συναισθηματική χειραγώγηση κάκιστου επιπέδου.

Οι θαλάσσιοι ίπποι που εμφανίζονται σε αυτή την σκηνή ήταν σχεδόν βέβαιο ότι είχαν τρομάξει από πολικές αρκούδες, λέει και προσθέτει πως είναι ένα γνωστό περιστατικό που έχει καταγραφεί το 2017.

Σημειώνει πως ακόμη και αν δεν είναι το ίδιο περιστατικό, είναι γνωστό πως αυτά τ ζώα εμφανίζονται αυτή τη συμπεριφορά όταν τρομάζουν από αρκούδες, ανθρώπους ή σε κάποια περιστατικά όταν  αεροπλάνο περνά από το σημείο που βρίσκονται.

Αυτά είναι μόλις λίγα από τα σχόλια που αντικρούουν τον ισχυρισμό του ντοκιμαντέρ, καθώς πολλά δημοσιεύματα φιλοξενούν από βιολόγους και μελετητές μέχρι ζωολόγους, που ισχυρίζονται πως τα ζώα είναι τρομαγμένα από κάτι.

Το Netflix δεν έχει ανταπαντήσει στους νέους ισχυρισμούς.

Περιβάλλον
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2024: Το πιο θερμό έτος στην ιστορία- Έξι επιπλέον εβδομάδες επικίνδυνης ζέστης λόγω κλιματικής κρίσης

Περιβάλλον / 2024: Το πιο θερμό έτος στην ιστορία- Έξι επιπλέον εβδομάδες επικίνδυνης ζέστης λόγω κλιματικής κρίσης

Σύμφωνα με την ανάλυση, σχεδόν οι μισές χώρες του κόσμου αντιμετώπισαν τουλάχιστον δύο μήνες υψηλών θερμοκρασιών που εγκυμονούσαν κινδύνους για την υγεία
LIFO NEWSROOM
Η όρκα που κουβαλούσε το νεκρό μικρό της για 17 ημέρες, έφερε στον κόσμο νέο μωρό

Περιβάλλον / Η όρκα που κουβαλούσε το νεκρό μικρό της για 17 ημέρες, έφερε στον κόσμο νέο μωρό

Η ιστορία της Ταχλίκουα έγινε γνωστή το 2018 όταν η φάλαινα ταξίδεψε περίπου 1.000 μίλια με το σώμα του νεκρού μικρού της, εμποδίζοντάς το να βυθιστεί στη θάλασσα για περισσότερες από δύο εβδομάδες
LIFO NEWSROOM