Χελωνάκια καρέτα- καρέτα μπερδεύτηκαν από τα φώτα του δρόμου στη Σητεία και σκοτώθηκαν από αυτοκίνητα

Χελωνάκια καρέτα- καρέτα μπερδεύτηκαν από τα φώτα του δρόμου στη Σητεία και σκοτώθηκαν από αυτοκίνητα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Unsplash
0

Μεγάλος αριθμός χελωνάκια καρέτα – καρέτα δεν έφτασαν ποτέ στη θάλασσα στην περιοχή της Καραβόπετρας Σητείας, σύμφωνα με εθελοντές προστασίας της θαλάσσιας χελώνας.

Αιτία ήταν ότι χθες το βράδυ, ακολούθησαν τα φώτα από τους στύλους του δρόμου και όχι το φως του φεγγαριού με αποτέλεσμα να τα παρασύρουν διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τους εθελοντές, παρά το γεγονός ότι είχαν τοποθετήσει σκίαστρο στη μοναδική φωλιά στην περιοχή, ώστε να τα κατευθύνουν προς τη θάλασσα.

«Όπως επισημαίνουμε εδώ και 2 χρόνια, τα φώτα που έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο είναι πολύ έντονα. Επηρεάζουν αρνητικά τις χελώνες οι οποίες δεν ήρθαν φέτος να γεννήσουν στην παραλία μας αλλά και τα χελωνάκια τα οποία είναι φωτοτροπικά.

Ακολουθούν δηλαδή την πιο φωτεινή πηγή, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα φώτα των στύλων και όχι το στραφτάλισμα του φεγγαριού στη θάλασσα. Στις 11 το βράδυ περίπου μας ενημέρωσαν συμπολίτες μας ότι τα χελωνάκια έχουν φτάσει στον δρόμο και τα πατάνε τα αυτοκίνητα. Το αποτέλεσμα ήταν, να πατηθούν αρκετά, να χαθούν στους θάμνους αρκετά και να φτάσουν στη θάλασσα όσα καταφέραμε να βοηθήσουμε».

Πολλοί οδηγοί και εθελοντές βοήθησαν ώστε να σωθούν όσα χελωνάκια τελικά μπόρεσαν. Οι εθελοντές προστασίας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα ζητούν να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας τα οποία έχει προτείνει ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM