Οι επιστήμονες έφυγαν και οι πολικές αρκούδες κατέλαβαν το νησί

Οι επιστήμονες έφυγαν και οι πολικές αρκούδες κατέλαβαν τον σταθμό Facebook Twitter
0

Από μικρό παιδί, ο Dmitry Kokh είχε από μικρός πάθος για τη φύση και τη φωτογραφία. 

«Μετρ» των υποβρύχιων φωτογραφιών και των φωτογραφιών στην άγρια φύση, ο 41χρονος, πλέον, φωτογράφος από τη Μόσχα, κατέγραψε με τον φακό του την επιστροφή της άγριας ζωής σε σημεία από τα οποία έχουν αποχωρήσει οι άνθρωποι.

Ταξιδεύοντας ως τον αρκτικό κύκλο, φωτογράφισε πολικές αρκούδες που έχουν εγκατασταθεί σε εγκαταλελειμμένο μετεωρολογικό σταθμό στον ρωσικό Αρκτικό Κύκλο!

Το 1934 οι σοβιετικές αρχές εγκατέστησαν μετεωρολογικό σταθμό στη νήσο Kolyuchin στη θάλασσα Chukchi, σε ένα νησάκι με μήκος 4,5 χιλιόμετρα και πλάτος 1,5 χιλιόμετρο, 11 χιλιόμετρα βορειότερα της χερσονήσου Chukotka· είναι το πιο ανατολικό και απομακρυσμένο μέρος της Ρωσίας.

Ο σταθμός λειτούργησε έως το 1992, οπότε και αποφάσισαν να τον κλείσουν. Οι επιστήμονες έφυγαν, τα κτίσματα παρέμειναν στο έλεος των στοιχείων της φύσης. Και η άγρια ζωή επέστρεψε.

Εννιά μήνες τον χρόνο, η θάλασσα γύρω από το νησί καλύπτεται από πάγο και πολικές αρκούδες ταξιδεύουν πάνω του, «μένοντας» στο έρημο από ανθρώπους νησί. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Θανατηφόρες πλημμύρες και καταιγίδες έπληξαν πάνω από 400.000 ανθρώπους στην Ευρώπη το 2024

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Θανατηφόρες πλημμύρες και καταιγίδες έπληξαν πάνω από 400.000 ανθρώπους στην Ευρώπη το 2024

Η ευρωπαϊκή έκθεση για την κατάσταση του κλίματος «αποκαλύπτει» τον αντίκτυπο των ορυκτών καυσίμων στην ήπειρο κατά τη διάρκεια των θερμότερων 12 μηνών που έχουν καταγραφεί ποτέ
LIFO NEWSROOM
OK -------- Απόφαση-σταθμός στις ΗΠΑ: Η Chevron πληρώνει $744 εκατ. για περιβαλλοντική ζημιά στη Λουιζιάνα

Περιβάλλον / Απόφαση-σταθμός στις ΗΠΑ: Η Chevron πληρώνει $744 εκατ. για περιβαλλοντική ζημιά στη Λουιζιάνα

Για δεκαετίες, οι δραστηριότητες της Chevron υπονόμευαν ένα από τα πιο κρίσιμα οικοσυστήματα των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω τους μια περιβαλλοντική καταστροφή που πλέον μοιάζει μη αναστρέψιμη, όπως έκρινε δικαστήριο
LIFO NEWSROOM