Ροδοπελεκάνος πετά στη λίμνη Κερκίνη- Το τέλος μιας μικρής οδύσσειας

Ροδοπελεκάνος πετά στη λίμνη Κερκίνη- Το τέλος μιας μικρής Οδύσσειας Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Έπειτα από μια μικρή οδύσσεια και αφού απόλαυσε τις φροντίδες του συλλόγου ΑΝΙΜΑ, αυτός ο ροδοπελεκάνος άνοιξε τα υπέροχα φτερά του και άρχισε να πετά στη λίμνη Κερκίνη

Ο συγκεκριμένος ροδοπελεκάνος εντοπίστηκε αρχικά στην Πάτμο, μετά στη Λέρο και την Κω τελικά στα Χανιά, εξαντλημένος, από όπου τον έστειλαν στον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής, καθώς χρειαζόταν βοήθεια. 

Ήταν αρχές Ιουλίου, όταν εντόπισαν τον ροδοπελεκάνο στην Πάτμο. Αν και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση σύλληψής του- αυτά τα πτηνά δεν μπορούν να ψαρέψουν στη θάλασσα, αλλά χρειάζονται ρηχά νερά, όπως σε λίμνη- ο ροδοπελεκάνος έφυγε. 

Πληροφορίες του συλλόγου ΑΝΙΜΑ αναφέρουν πως το πτηνό πήγε στη Λέρο και στη συνέχεια στην Κω. Παρότι και εκεί ετοίμασαν επιχείρηση σύλληψής του, γιατί καθόταν στο λιμάνι με τις βάρκες, το πτηνό έφυγε ξανά. 

Στις 26 Ιουλίου βρήκαν το πουλί στην Παλαιοχώρα Χανίων, τελείως εξαντλημένο. Οι δασικοί έπιασαν τον ροδοπελεκάνο και τον έστειλαν με πλοίο στην ΑΝΙΜΑ.

Ροδοπελεκάνος πετά στη λίμνη Κερκίνη- Το τέλος μιας μικρής Οδύσσειας Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook

Στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του χορηγήθηκαν οροί, βιταμίνες και αντιπαρασιτικά, καθώς έφερε απίστευτο αριθμό εκτοπαρασίτων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση. 

Τελικά, χθες μεταφέρθηκε με λεωφορείο στις Σέρρες και από σήμερα το πρωί, ο ροδοπελεκάνος- δακτυλιωμένος και σημασμένος από τη Μονάδα Διαχείρισης της λίμνης- χαίρεται την Κερκίνη. 

Εκεί, έχει «πολλή και καλή παρέα», επισημαίνει η ΑΝΙΜΑ. Εξάλλου, στη λίμνη Κερκίνη ζουν πολλά πουλιά του ίδιου είδους, όπως φαίνεται και σε πρόσφατη φωτογραφία.

  

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΝ: «θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που κτίζονται στη Μύκονο»

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: «θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που κτίζονται στη Μύκονο»

Ο υπουργός κατέληξε επισημαίνοντας ότι με την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, διαμορφώνοντας ένα σαφές πλαίσιο για το πού επιτρέπεται και πού απαγορεύεται η δόμηση
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία του Παρισιού: Μόνο 13 από τις 195 χώρες τήρησαν την προθεσμία του ΟΗΕ για νέους κλιματικούς στόχους

Περιβάλλον / Συμφωνία του Παρισιού: Μόνο 13 από τις 195 χώρες τήρησαν την προθεσμία του ΟΗΕ για νέους κλιματικούς στόχους

Η Συμφωνία του Παρισιού, που υπογράφηκε το 2015, δεσμεύει τις χώρες να διατηρήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 1,5°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Ακυρώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την κατασκευή ενός αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαρδούσια Όρη, ο οποίος προγραμματιζόταν να κατασκευαστεί σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας του δικτύου Νatura, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ