Tα ιγκουάνα ζουν ξανά σε νησί των Γκαλαπάγκος για πρώτη φορά από την εποχή του Δαρβίνου

Tα ιγκουάνα ζουν ξανά σε νησί των Γκαλαπάγκος για πρώτη φορά από την εποχή του Δαρβίνου Facebook Twitter
EPA
0

Πάνω από 1400 ιγκουάνα μεταφέρθηκαν ξανά σε ένα από τα νησιά Γκαλαπάγκος, σχεδόν δύο αιώνες μετά από την εξαφάνιση τους από το συγκεκριμένο νησί. 

Έως τώρα ζούσαν στο νησί του Βόρειου Σέιμουρ και μεταφέρθηκαν στο νησί Σαντιάγο ως μέρος προγράμματος οικολογικής αποκατάστασης, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Πάρκο των Γκαλαπάγκος. 

Τελευταία φορά που είχαν εντοπιστεί ιγκουάνα στο Σαντιάγο ήταν το 1835, από τον μεγάλο φυσιοδίφη Κάρολο Δαρβίνο. 

«Σχεδόν δύο αιώνες μετά το οικοσύστημα μπορεί να βασίζεται πάλι σε αυτά τα είδη, μέσα από την πρωτοβουλία αποκατάστασης», ανακοίνωσε το πάρκο. 

  

Σύμφωνα με τον διευθυντή του, τον Jorge Carrion, τα ιγκουάνα είχαν εξαφανιστεί εξαιτίας της εγκατάστασης θηρευτών στο νησί, όπως τα αγριογούρουνα , τα οποία εκριζώθηκαν το 2001. 

Το πρόγραμμα επίσης έχει σαν στόχο να προστατεύσει τον πληθυσμό των ιγκουάνα στο Βόρειο Σέιμουρ. Σε αυτό το νησί ζουν περίπου 5.000 ιγκουάνα, όμως υπάρχει περιορισμένη τροφή. 

Το αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος βρίσκεται περίπου 1000 χιλιόμετρα από τις ακτές του Εκουαδόρ. Έχει μοναδική άγρια πανίδα και χλωρίδα και η UNESCO το έχει ανακηρύξει σαν τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς, όμως πρόκειται για ένα από τα πιο ευαίσθητα οικοσυστήματα του κόσμου. 

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χρειαζόμαστε περισσότερους Αϊ-Βασίληδες»: Coca-Cola και «Μπορούμε» ενώνουν δυνάμεις για τα Χριστούγεννα

Market news / «Χρειαζόμαστε περισσότερους Αϊ-Βασίληδες»: Coca-Cola και «Μπορούμε» ενώνουν δυνάμεις για τα Χριστούγεννα

Μαζί με τη ΜΚΟ «Μπορούμε», η Coca-Cola συνεχίζει για 2η χρονιά το έργο της για τη διάσωση και προσφορά εκατομμυρίων μερίδων τροφίμων και συστήνει ξανά τη δράση «Ένα Κυριακάτικο Γεύμα για Όλους».
THE LIFO TEAM
Greenpeace: Πώς θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 2.000% τα κονδύλια για τις απώλειες και ζημιές από την κλιματική κρίση

Περιβάλλον / Greenpeace: Πώς θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 2.000% τα κονδύλια για τις απώλειες και ζημιές από την κλιματική κρίση

Νέα ανάλυση δείχνει ότι η φορολόγηση των εταιρειών ορυκτών καυσίμων θα μπορούσε να αυξήσει τα κονδύλια του ταμείου του ΟΗΕ για τις απώλειες και ζημίες της κλιματικής κρίσης κατά 2.000%
LIFO NEWSROOM
Κλιματική κρίση: Ο στόχος του 1,5°C «έχει πεθάνει» - Το 2024 η πρώτη χρονιά πάνω από το όριο, λένε οι επιστήμονες

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Ο στόχος του 1,5°C «έχει πεθάνει» - Το 2024 η πρώτη χρονιά πάνω από το όριο, λένε οι επιστήμονες

Τρεις από τις πέντε επιστημονικές ομάδες που παρακολουθούν την παγκόσμια θερμοκρασία λένε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη δεν μπορεί να περιοριστεί στους 1,5°C
LIFO NEWSROOM