Βρούτσης: Έρχεται πλαφόν στις «χρυσές συντάξεις»

Βρούτσης: Έρχεται πλαφόν στις «χρυσές συντάξεις» Facebook Twitter
Eurokinissi
4

Πλαφόν στις «χρυσές συντάξεις» προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

«Πρώτη μου ενέργεια είναι να φέρω διάταξη η οποία να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και το αίσθημα αγανάκτησης του κόσμου» είπε ο υπουργός μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». 


«Η προσπάθειά μας είναι μέσα στον Αύγουστο να έχουμε διάταξη βάσει την οποίας θα βάλουμε οριζόντιο πλαφόν και στις νέες υψηλές συντάξεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί, είτε ήταν έτοιμες να εκδοθούν, αλλά και στις παλιές, οι οποίες επανυπολογίστηκαν» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης


Σχετικά με τις «χρυσές συντάξεις» ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα που αναδείχθηκε με τις αποφάσεις που φρενάραμε είναι μόνο η "κορυφή του παγόβουνου"».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «χαοτική» την κατάσταση που επικρατεί στον επανυπολογισμό των συντάξεων. «Έχουν επανυπολογιστεί συντάξεις με τελείως αυθαίρετο τρόπο», τονίζει και συμπληρώνει: «Κανείς δε μπορεί σήμερα, με τα στοιχεία που και εγώ έχω, να ξέρει το βάθος και την έκταση του προβλήματος. Είμαι υποχρεωμένος, μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης του ΕΦΚΑ, να προχωρήσει η έρευνα για να δούμε τι έχει συμβεί πραγματικά στον επανυπολογισμό των συντάξεων».

Τέλος, επισημαίνει ότι θα γίνει «restart (επανεκκίνηση) στον επανυπολογισμό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν υπάρχει υπουργείο που τα προηγούμενα ξόανα να μην έκαναν όργια σπατάλης και κακοδιαχείρισης. Ούτε ένα. Κι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να πει κανείς, γιατί αν πάμε σε ιστορίες όπως η ΔΕΗ μιλάμε για άλλα πράγματα.
Για πες μας skeletor ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τα υπουργεία στα οποία έγιναν όργια σπατάλης και κακοδιαχείρισης.Όσο για τη ΔΕΗ ΑΕ, που είναι ΟΜΙΛΟΣ (πολλών) ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, μπες και δες στην ιστοσελίδα της τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας από το 2015 και μετά, σχετικά με το καθαρό χρέος της ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (όχι του παρόχου ΔΕΗ) που παρουσιάζει συνεχώς μείωση, αντίθετα φυσικά με τα προηγούμενα έτη που παρουσίαζε αύξηση.
Ο κ. Βρούτσης σπαταλάει δυσανάλογα πολλή ενέργεια στις παλιές συντάξεις και μας ζάλισε δέκα μέρες τώρα, με 1 (μία) σύνταξη, που - αφού την "πρόλαβε" - αρκεί να την περικόψει με νόμο π.χ. κατά 50 % και να τελειώνουμε.Ας θυμάται λοιπόν ότι εκεί που θα κριθεί, είναι Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΑΝ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ - ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ.Και αυτό να γίνει σε ένα χρόνο από τώρα - άντε, μέχρι το τέλος του 2020 ! Μην ασχολε'ιται λοιπόν με θέματα για εντυπωσιασμό !