Economist: «Οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν μια ζοφερή επιλογή»

Economist: «Οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν μια ζοφερή επιλογή» Facebook Twitter
0

Για «ζοφερή επιλογή» των Ελλήνων στις 17 Ιουνίου κάνει λόγο ο Economist, σε άρθρο του για την ελληνική κρίση, αναλύοντας το προεκλογικό σκηνικό. Το περιοδικό θεωρεί ως λογικές επιλογές τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που «υπόσχονται ένα μέλλον στη ζώνη του ευρώ αλλά με υψηλό κόστος: Τρία ακόμη χρόνια λιτότητας σε αντάλλαγμα για την εξωτερική βοήθεια». Γράφει ότι οι θυμωμένοι Έλληνες προτιμούν την εναλλακτική λύση, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ που «υπόσχεται ότι με φόρους «Ρομπέν των Δασών», στους πλούσιους και επανεθνικοποιήσεις θα βοηθήσει τους φτωχούς».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις «ασταθείς και ασυνεπείς» δημοσκοπήσεις, στις προσπάθειες Σαμαρά να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς και στην «πολύ σκληρή στιγμή του ΠΑΣΟΚ» που έχει χάσει τους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του οι οποίοι «φοβούνται ότι θα χάσουν την καλοπληρωμένη δουλειά τους στο δημόσιο και έχουν καταφύγει στον ΣΥΡΙΖΑ». Το περιοδικό αναφέρει ότι ο Βενιζέλος αγωνίζεται να αποτρέψει μια πλήρη κατάρρευση του κινήματος στις κάλπες.

«Η διάθεση είναι ζοφερή. Ελάχιστοι Έλληνες είναι πεπεισμένοι ότι μια σταθερή κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές. Οι αισιόδοξοι ελπίζουν ότι θα κερδίσει η Ν.Δ. και θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ένα μικρό κόμμα με πρώην μετριοπαθείς του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο Economist. Αλλά εκτιμά, ότι «αν ο  Αλέξης Τσίπρας, ο χαρισματικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, φέρει το κόμμα του στην πρώτη θέση τότε σίγουρα θα ακολουθήσει μια αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες, αφού υποστηρίζει ότι μπορεί να πετάξει τη λιτότητα και να κρατήσει το ευρώ».

Το περιοδικό στη συνέχεια αναφέρεται στις δυσκολίες πληρωμής μισθών και συντάξεων και στην κατάρρευση που-σύμφωνα με την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας- θα ακολουθήσει αν η χώρα βγει από το ευρώ και καταλήγει σημειώνοντας ότι το ποσοστό δημοφιλίας του Αλέξη Τσίπρα εκτοξεύεται όποτε αυτός επιτεθεί σε κάποιον ευρωπαίο πολιτικό. Ως πιο πρόσφατο παράδειγμα φέρνει την Κριστίν Λαγκάρντ. "Δεν χρειαζόμαστε τον οίκτο της," δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Με αφορολόγητα 400 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, πώς τολμά να μας επικρίνει;», αναρωτήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποψήφια  του ΣΥΡΙΖΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM