Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ισως να δούμε ένα ασυνήθιστο θέαμα, τον Τσίπρα με γραβάτα

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ισως να δούμε ένα ασυνήθιστο θέαμα, τον Τσίπρα με γραβάτα Facebook Twitter
2

«Αν τα πράγματα πάνε όπως τα θέλει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενδεχομένως να βλέπαμε στην Αθήνα ένα ασυνήθιστο θέαμα: τον Αλέξη Τσίπρα με γραβάτα» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφερόμενη στη ρήση του Αλέξη Τσίπρα στις αρχές της πρώτης πρωθυπουργικής του θητείας ότι θα φορούσε γραβάτα «μόνο σε περίπτωση που βρισκόταν μια κοινή λύση για την κρίση χρέους».

 Όπως σημειώνει η εφημερίδα η ελληνική κυβέρνηση «θέλει να έχει εγκρίνει, σε κάθε περίπτωση, το πακέτο μέτρων πριν από το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας στις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει ως αντάλλαγμα, το αργότερο τον Ιούνιο, ένα θετικό μήνυμα για την ελάφρυνση του χρέους. Μια τέτοια ευνοϊκή εξέλιξη στη διαπραγμάτευση θα ήταν άσσος στο μανίκι του Τσίπρα. Μια τέτοια επιτυχία θεωρείται απαραίτητη, δεδομένου ότι εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, τουλάχιστον κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Οι βουλευτικές εκλογές προβλέπεται να διεξαχθούν κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2019. Υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα ανέπαφη, έχει μπροστά ένα μόνο ημίχρονο».

 Από την πλευρά της, η Handelblatt τονίζει ότι μετά την προκαταρτική συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές στις αρχές Μαΐου, στο επίκεντρο του Eurogroup θα βρεθεί το ζήτημα κατά πόσο το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, «με απλά λόγια, εάν η χώρα μπορεί σε κάποια δεδομένη στιγμή να αποπληρώσει το χρέος της. Η θέση του Αλέξη Τσίπρα (και όχι μόνο) στην ερώτηση είναι 'όχι', γι' αυτό οι Ευρωπαίοι πρέπει να παραιτηθούν από μέρος των χρημάτων που έχουν δανείσει είτε να μετατοπίσουν τις προθεσμίες εξόφλησης στις καλένδες» γράφει η Ηandelsblatt. «Μια απαίτηση που είναι τόσο παλιά όσο οι απεργίες και οι διαδηλώσεις κατά της πολιτικής λιτότητας» σημειώνει η εφημερίδα.

Η FAZ αναφέρει πάντως ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι ότι σε αντίθεση με το παρελθόν και τους προηγούμενους πρωθυπουργούς πλέον, ο ίδιος δεν έχει απέναντί του «έναν αρχηγό της αντιπολίτευσης με το όνομα Τσίπρας».

Σε αντίθεση με τον Τσίπρα όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπόσχεται πολλά αλλά εστιάζει στη διαχείριση των κρίσεων.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM