Τις καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, όσον αφορά την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
«Ο κ. Τζανερίκος είπε ότι είχε μια συνάντηση με εμένα για θέματα θεσμικά. Ουδέποτε ετέθη θέμα ουσιαστικής κρίσης για το τι πρόκειται ο ίδιος να πράξει και ουδέποτε ετέθη θέμα ανταλλάγματος. Αυτό το πήρε η αξιωματική αντιπολίτευση και στρεβλώνοντάς το με χυδαίο τρόπο ανέφερε ότι η συνάντηση αυτή έγινε εκτός υπουργείου και περιείχε ανταλλάγματα. Ο κ. Τζανερίκος ουδέποτε είπε αυτό. Είχαμε μόνο μία συνάντηση για θέματα θεσμικά και οργανωτικά της δικαιοσύνης. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορώ να γνωρίζω πως ξέρει το περιεχόμενο της συζήτησης αυτής», είπε ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Η συνάντησή μας έγινε απολύτως φανερά διαφανώς και ακέραια όπως γίνονται όλες οι συναντήσεις μου. Προσήλθε στο γραφείο μου κάναμε μια σύντομη συζήτηση για θεσμικά θέματα. Για το θέμα της τροπολογίας μιλήσαμε ελάχιστα», πρόσθεσε και σχολίασε στη συνέχεια:
«H πολιτεία αποφασίζει κυριαρχικά για τα θέματα που αφορούν ιδίως πολιτειακά ζητήματα της δημοκρατίας. Το ποιος έχει κώλυμα να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία στο πλαίσιο του Συντάγματος είναι κάτι το οποίο το αποφασίζει κυριαρχικά η Πολιτεία δια του συνταγματικού οργάνου που είναι η Βουλή».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «όλη αυτή η συζήτηση γίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση που θέλει να μεταφέρει τη συζήτηση από το μείζον και σημαντικό, το οποίο είναι με ποιο τρόπο θα εμποδίσουμε φασιστικά μορφώματα να εισέλθουν στο δημόσιο βίο, στον πολιτικό βίο και να αλλάξουν τη φυσιολογία της δημοκρατίας, διότι περί αυτού πρόκειται».
«Εκεί λοιπόν η αξιωματική αντιπολίτευση για δεύτερη φορά όταν κατετέθη η διάταξη ήταν απούσα, ουσιαστικά παρούσα, χωρίς να υποστηρίζει όμως τη συγκεκριμένη διάταξη, αντίθετα με το Κίνημα Αλλαγής. Σε αυτό λοιπόν το ζήτημα, διαστρεβλώνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση, προσπαθεί μεταφέροντας τη συζήτηση να αποσείσει τη δική του απουσία από τη μάχη υπέρ της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο υπουργός.
Παράλληλα, μιλώντας για τις καταγγελίες ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε προεκλογικό αγώνα μέσα από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται επισήμανε ότι θα υπάρξει έρευνα για τη δράση του μέσα από τη φυλακή.
«Είναι ένα ζήτημα ισορροπίας μεταξύ προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και των αξιών που αυτό συνεπάγεται και από την άλλη πλευρά μία διασφάλιση των δικαιωμάτων ακόμα και των κρατουμένων είναι μία λεπτή ισορροπία η οποία οφείλει να διαφυλάττεται. Είναι προφανές ότι δεν μπορείς να αποκλείσεις από τον έξω κόσμο κάποιον κρατούμενο. Από την άλλη πλευρά είναι εξίσου ορθό ότι δεν μπορεί μέσα από τη φυλακή να υφίσταται εχθροπαθείς και αντιδημοκρατικός λόγος. Γι’ αυτό θα υπάρξει έρευνα» προανήγγειλε ο υπουργός.