«Η συνέντευξη με τον Μητσοτάκη ταρακούνησε τη Ντάουνινγκ Στριτ» σχολιάζει η δημοσιογράφος του BBC

«Η συνέντευξη με τον Μητσοτάκη ταρακούνησε τη Ντάουνινγκ Στριτ» σχολιάζει η δημοσιογράφος του BBC Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η δημοσιογράφος, Λόρα Κούνσμπεργκ, η οποία πήρε τη συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που οδήγησε στην ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ σχολίασε την κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Η συνέντευξή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό που φαίνεται ότι ταρακούνησε αρκετά το Νούμερο 10 (σ.σ. Ντάουνινγκ Στριτ) ώστε να ακυρώσει τη συνάντησή του ο Σουνάκ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναμενόταν σήμερα (σ.σ. χθες)! Τεράστιες αντιδράσεις, δεδομένου ότι αυτό (Τα Γλυπτά του Παρθενώνα) είναι ένα μακροχρόνιο ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών» έγραψε η Λόρα Κούνσμπεργκ σε ανάρτησή της στο X.

Υπενθυμίζεται πως χθες βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αποτέλεσμα την αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού. «Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ. Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση. Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το BBC έκανε λόγο για διπλωματική διαμάχη μεταξύ της βρετανικής και της ελληνικής κυβέρνησης για Γλυπτά του Παρθενώνα. Στην επίμαχη συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Αθήνα θα συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

«Δεν είναι θέμα επιστροφής εκθεμάτων των οποίων αμφισβητείται η ιδιοκτησία. Αυτά τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και ουσιαστικά εκλάπησαν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Είναι ένα ζήτημα επανένωσης. Πού μπορεί να εκτιμήσει κανείς περισσότερο την ομορφιά των εκθεμάτων. Αν σας έλεγα ότι θα κόψουμε στα δύο τη Μόνα Λίζα και η μισή θα ήταν στο Λούβρο και η μισή στο Βρετανικό Μουσείο, θα μπορούσαν οι άνθρωποι να εκτιμήσουν την ομορφιά αυτού του πίνακα; Το ίδιο ισχύει με τα Γλυπτά του Παρθενώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM