Κυβερνητικές πηγές για ΝΔ και ElDorado: Πανικόβλητη η αντιπολίτευση επιχειρεί να αντιστρέψει το θετικό κλίμα

Κυβερνητικές πηγές για ΝΔ και ElDorado: Πανικόβλητη η αντιπολίτευση επιχειρεί να αντιστρέψει το θετικό κλίμα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Για «ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν και την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για την Eldorado Golds.

Όπως προσθέτουν, αυτή η απόπειρα «δεν θα έχει καμία τύχη. Το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62».

«Ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η κυβέρνηση και από το οποίο μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2017 έχουν εισρεύσει 1,6 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία» αναφέρουν τα ίδια στελέχη.

Υπογραμμίζει, δε, ότι «η κυβέρνηση για πρώτη φορά θέτει τις θεσμικές βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στις επενδύσεις έντασης γνώσης, που αξιοποιούν και δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας: Το μοναδικό ελληνικό τοπίο που ήδη αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις. Το κλίμα και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και για την αναβαθμισμένη πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση. Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Και πάνω από όλα τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αξιοπρεπείς αμοιβές των εργαζόμενων που αποτελούν την καρδιά της παραγωγής.

Αντίθετα, η ΝΔ και οι δορυφόροι της, επιμένουν στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που καθορίζεται μονάχα από την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, την αδιαφορία για το περιβάλλον και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, που στη συνάντησή του πριν από λίγες ημέρες ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρείας ας απαντήσει: Τον απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας; Τον ενδιαφέρουν οι επενδύσεις εκατομμυρίων σε τουριστικές υποδομές στη Χαλκιδική που θα πληγούν εάν η εταιρεία δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς κανόνες; Ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος όμως του δημοσίου συμφέροντος;».

 

Μητσοτάκης: Εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές

«Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. 1.200 εργαζόμενοι της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" οδηγούνται στην ανεργία. Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την απόφαση της Eldorardo Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.
Σε δήλωσή του σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της.


Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τον γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας».


Κατά τον κ. Μητσοτάκη, όλα όσα γίνονται στέλνουν ένα εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές.
«Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων», πρόσθεσε.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις πράξεις τους, ξεδιάντροπα ομολογούν ότι αδιαφορούν και για τις επενδύσεις και για τους εργαζόμενους. Μια Κυβέρνηση που στέλνει στα "τσακίδια", όχι μόνο την εταιρεία, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, έχει πολύ θράσος για να εγκαλεί την Αντιπολίτευση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM