Μπουτάρης: Όταν πέθανε η γυναίκα μου, χόρευα μετά στο σπίτι μόνος τα τραγούδια μας

Μπουτάρης: Όταν πέθανε η γυναίκα μου, χόρευα μετά στο σπίτι μόνος τα τραγούδια μας Facebook Twitter
1

Για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη και ποια εμπόδια συνάντησε στην προσπάθειά του να κατασκευαστεί μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης, που αναφέρθηκε επίσης στον θάνατο της συζύγου του και πώς το διαχειρίστηκε.

«Είμαι εξοικειωμένος με τον θάνατο. Επειδή η γυναίκα μου ήταν 5 χρόνια άρρωστη, το συζητούσαμε... Θα σου πω και κάτι που ίσως δεν πρέπει να το πω. Όταν πήραν τη γυναίκα μου νεκρή από το σπίτι, εγώ μετά χόρευα στο σπίτι μόνος μου τραγούδια που χορεύαμε μαζί. Αν αυτό λέει κάτι σε κανέναν έχει καλώς, αν δεν λέει δεν με νοιάζει και καθόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο GRtimes.gr.

Ο Γιάννης Μπουτάρης υπήρξε παντρεμένος για πολλά χρόνια με την Αθηνά Μιχαήλ, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Χώρισαν προσωρινά το 1981, αλλά αργότερα αποφάσισαν να συζήσουν και πάλι, χωρίς όμως να παντρευτούν. Μετά τον θάνατό της, ο Γιάννης Μπουτάρης εκπλήρωσε την επιθυμία της να μην ταφεί θρησκευτικά αλλά να αποτεφρωθεί, κάτι που έλαβε χώρα στη γειτονική Βουλγαρία, καθώς στην Θεσσαλονίκη δεν έχει κατασκευαστεί αποτεφρωτήριο νεκρών.

«Για εμένα η υπόθεση του θανάτου είναι πολύ σημαντική. Όπως χαίρεσαι όταν γεννιέται το παιδί σου, έτσι λυπάσαι όταν πεθαίνει ο δικός σου», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως είναι εξοικειωμένος με την ιδέα του θανάτου.

«Επειδή η γυναίκα μου ταλαιπωρήθηκε πέντε χρόνια πριν πεθάνει,όλο αυτό το διάστημα συζητούσαμε τον θάνατο, τον αποχωρισμό, υπάρχει ή δεν υπάρχει μετά, πού θες να σε θάψω, εντέλει ήθελε να καεί. Αυτά αναγκαστικά σε φέρνουν σε μια εξοικείωση. Το περιμένεις να έρθει, η ημερομηνία λήξεως ήρθε. Είναι βαρύ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», συνέχισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

 
Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ακόμη μια δήλωση φωτιά από αυτήν τη τρισμέγιστη προσωπικότητα. Το τι θέλω να με κάνετε μετά θανάτον είναι vanitatis vanita. Δεν θα πλήρωνα έναν περίδρομο χρήματα για να καω στη Βουλγαρία. Θα ήθελα να είμασταν όλοι δότες οργάνων, εκτός αν επίσημα δήλωναμε το αντίθετο.Η λειτουργία αποτεφρωτηρίων έχει τεράστια πρακτική σημασία για τις μεγάλες πόλεις. Η λειτουργία αποτεφρωτηρίων δεν κοντράρει σε τίποτα το θρησκευτικό δόγμα. Δεν καταργεί την θρησκευτική λειτουργία της κηδείας ή του μνημοσύνου. Συμβαίνει ήδη σε άλλες χώρες.Τωρα το αν χόρευε ο Μπουτάρης την Παπαλαμπραινα ή το let’s twist again δεν μας αποδεικνύει υποχρεωτικά την εξοικείωση με τον θάνατο και πολύ λιγότερο την ανάγκη λειτουργείας αποτεφρωτηρίων.