Μπουτάρης: Όταν πέθανε η γυναίκα μου, χόρευα μετά στο σπίτι μόνος τα τραγούδια μας

Μπουτάρης: Όταν πέθανε η γυναίκα μου, χόρευα μετά στο σπίτι μόνος τα τραγούδια μας Facebook Twitter
1

Για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη και ποια εμπόδια συνάντησε στην προσπάθειά του να κατασκευαστεί μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης, που αναφέρθηκε επίσης στον θάνατο της συζύγου του και πώς το διαχειρίστηκε.

«Είμαι εξοικειωμένος με τον θάνατο. Επειδή η γυναίκα μου ήταν 5 χρόνια άρρωστη, το συζητούσαμε... Θα σου πω και κάτι που ίσως δεν πρέπει να το πω. Όταν πήραν τη γυναίκα μου νεκρή από το σπίτι, εγώ μετά χόρευα στο σπίτι μόνος μου τραγούδια που χορεύαμε μαζί. Αν αυτό λέει κάτι σε κανέναν έχει καλώς, αν δεν λέει δεν με νοιάζει και καθόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο GRtimes.gr.

Ο Γιάννης Μπουτάρης υπήρξε παντρεμένος για πολλά χρόνια με την Αθηνά Μιχαήλ, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Χώρισαν προσωρινά το 1981, αλλά αργότερα αποφάσισαν να συζήσουν και πάλι, χωρίς όμως να παντρευτούν. Μετά τον θάνατό της, ο Γιάννης Μπουτάρης εκπλήρωσε την επιθυμία της να μην ταφεί θρησκευτικά αλλά να αποτεφρωθεί, κάτι που έλαβε χώρα στη γειτονική Βουλγαρία, καθώς στην Θεσσαλονίκη δεν έχει κατασκευαστεί αποτεφρωτήριο νεκρών.

«Για εμένα η υπόθεση του θανάτου είναι πολύ σημαντική. Όπως χαίρεσαι όταν γεννιέται το παιδί σου, έτσι λυπάσαι όταν πεθαίνει ο δικός σου», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως είναι εξοικειωμένος με την ιδέα του θανάτου.

«Επειδή η γυναίκα μου ταλαιπωρήθηκε πέντε χρόνια πριν πεθάνει,όλο αυτό το διάστημα συζητούσαμε τον θάνατο, τον αποχωρισμό, υπάρχει ή δεν υπάρχει μετά, πού θες να σε θάψω, εντέλει ήθελε να καεί. Αυτά αναγκαστικά σε φέρνουν σε μια εξοικείωση. Το περιμένεις να έρθει, η ημερομηνία λήξεως ήρθε. Είναι βαρύ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», συνέχισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

 
Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ακόμη μια δήλωση φωτιά από αυτήν τη τρισμέγιστη προσωπικότητα. Το τι θέλω να με κάνετε μετά θανάτον είναι vanitatis vanita. Δεν θα πλήρωνα έναν περίδρομο χρήματα για να καω στη Βουλγαρία. Θα ήθελα να είμασταν όλοι δότες οργάνων, εκτός αν επίσημα δήλωναμε το αντίθετο.Η λειτουργία αποτεφρωτηρίων έχει τεράστια πρακτική σημασία για τις μεγάλες πόλεις. Η λειτουργία αποτεφρωτηρίων δεν κοντράρει σε τίποτα το θρησκευτικό δόγμα. Δεν καταργεί την θρησκευτική λειτουργία της κηδείας ή του μνημοσύνου. Συμβαίνει ήδη σε άλλες χώρες.Τωρα το αν χόρευε ο Μπουτάρης την Παπαλαμπραινα ή το let’s twist again δεν μας αποδεικνύει υποχρεωτικά την εξοικείωση με τον θάνατο και πολύ λιγότερο την ανάγκη λειτουργείας αποτεφρωτηρίων.