Με μία όχι και τόσο λιτή ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος διέψευσε όσα έγραψε η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ για την τεμπελιά των Ελλήνων. Μάλιστα για να ανατρέψει πλήρως τα γραφόμενα της Χουριέτ, ο κύριος Πάγκαλος υπενθυμίζει παλιότερες δηλώσεις του για τον “σκληρά εργαζόμενο” Έλληνα, την παραγωγικότητα και τους πλουτοπαραγωγικούς του πόρους. Δεν μένει όμως εκεί ο κύριος Πάγκαλος και μάλλον επαναλαμβάνει αυτό για το οποίο κατηγορεί τους άλλους αφού για να στηρίξει τη θέση του, ουσιαστικά χαρακτηρίζοντας ψευδές το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας και για να επικρίνει τη ΝΔ που το ανέδειξε, επικαλείται και ο ίδιος ένα δημοσίευμα που έχει διαψευστεί. Πρόκειται για το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής το οποίο ανέφερε ότι ο Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε πως είχε πεί στον Καραμανλή να πάρουν μέτρα και αυτός του απάντησε “άστο για αργότερα”. Το δημοσίευμα αυτό είχε διαψευστεί από τον κύριο Αλογοσκούφη. Αναφέρεται ακόμη στη φράση του Σαμαρά στη Βουλή “ότι ο προηγούμενος πρωθυπουργός είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα”. Ο Σαμαράς είχε πει απευθυνόμενος στον Παπανδρέου “είστε ήδη ο προηγούμενος πρωθυπουργός”, μία φράση που ερμηνεύτηκε ως μομφή κατά του Καραμανλή αλλά που ο Σαμαράς διευκρίνισε πως την είπε για τον νυν Πρωθυπουργό. Πάντως ο κύριος Πάγκαλος για να αντιπαρατεθεί στην “εκμετάλευση” ενός ψεύτικου-όπως το χαρακτηρίζει- δημοσιεύματος, χρησιμοποιεί δύο παραδείγματα που μάλλον δεν είναι και τα καλύτερα.
Η ανακοίνωση του αντιπροέδρου:
“Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο. Αντίθετα, έχει δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Economic Observer (9/7/2010) όπου δήλωσε: «Οι Έλληνες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Η παραγωγικότητά μας είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Έχει δηλώσει, επίσης, στην Ελληνική Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό (22/12/2010): «Μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό έχει στον ιδιωτικό τομέα».
Αφού όμως η Νέα Δημοκρατία επιμένει να συζητήσουμε περί «τεμπέληδων» και «τεμπελιάς», δεν θα της στερήσουμε αυτή την δυνατότητα.
Στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» (7/4/2011) ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ δήλωσε ότι ο Καραμανλής, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία, του έλεγε : «Άσ’ το γι’ αργότερα».
Μετά το 2007, όταν η οικονομία της χώρας διαλυόταν και τα δάνεια μαζί με το έλλειμμα αυξάνονταν εκτός ελέγχου, ο Τύπος, ακόμα και ο φιλικά προσκείμενος στη ΝΔ, αναπαρήγε διαρκώς την εικόνα ενός Πρωθυπουργού που προτιμούσε να συζητά και να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, εκτός από το να πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε.
Η μνημειώδης φράση «άσ’ το γι’ αργότερα», αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι’ αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή.
Πάντως, είναι ενδιαφέρον ότι ούτε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καλή εικόνα για τον προκάτοχό του, αφού στη Βουλή (1/4/2011) εν τη ρύμη του λόγου του, είπε ότι ο προηγούμενος Πρωθυπουργός είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Βεβαίως, μετά η δήλωση διευκρινίστηκε, αλλά οι εντυπώσεις έμειναν. Η αγωνία του να πάρει αποστάσεις από την «καταραμένη» πενταετία 2004-2009 της νωθρότητας, της διαφθοράς και της καταστροφής, τον έχει οδηγήσει να διασπάσει το κόμμα του, να ανεβάσει τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, να έρθει σε ρήξη με τους «καραμανλικούς» και να συναγωνίζεται τους «Αληθινούς Φιλανδούς» σε αντιευρωπαϊκές λογικές και πρακτικές.
Ο «Ελεύθερος Τύπος» μέσα στο πρωτοφανές άγχος του να αποδείξει ότι παραμένει η «γνησιότερη φωνή» του Α. Σαμαρά στον Τύπο, κατεβαίνει ένα-ένα τα σκαλιά της ποιότητας και της αναγνωσιμότητας για να καταντήσει ένα ακόμα tabloid τύπου Bild”.
σχόλια