Παρέμβαση στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας για την Επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας καταδικάζοντας την παρεμπόδιση της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.
Ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε «ανιστόρητους και απαράδεκτους» τους πρωταγωνιστές της ομάδας που παρεμπόδισε την αντιπροσωπεία της Βουλής να καταθέσει στεφάνι, σημειώνοντας πως είναι «δυστυχώς νέοι άνθρωποι, αλλά ευτυχώς λίγοι».
«Το Πολυτεχνείο είναι ένα σημαντικό επεισόδιο στην Ιστορία της χώρας και δεν αποτελεί έπαθλο καμίας δράκας, καμίας μεγαλύτερης ή μικρότερης ομάδας που διεκδικεί μαινόμενη από μια άλλη ομάδα.
»Αυτή την στιγμή, η εικόνα έξω από την κύρια πύλη του Πολυτεχνείου, αυτή που σώριασε κάτω το τανκ της τυραννίας, είναι αποκρουστική καθώς γίνεται ένα είδος face control και διαπληκτίζονται για το ποιος επιτρέπεται και ποιος όχι να εισέλθει σε έναν χώρο δημοσίου προσκυνήματος».
Αυτές οι συμπεριφορές, είπε ο κ. Τασούλας , δεν αμαυρώνουν την διαχρονικότητα ενός κορυφαίου γεγονότος, αλλά αμαυρώνουν τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, τη ζωή και την αισιοδοξία μας για το ότι πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε όλα αυτά που μας καθηλώνουν και να δούμε τα ιστορικά γεγονότα κατάματα.
Συνέχισε δε, λέγοντας πως «η κριτική σε ένα Κοινοβούλιο δεν είναι το να εμποδίσεις την αντιπροσωπεία του να καταθέσει στεφάνι» και «η κριτική σε μια εθνική αντιπροσωπεία δεν είναι να την προσβάλεις - γιατί δεν την προσβάλλεις-, τον εαυτό σου προσβάλλεις, αλλά το να φροντίσεις να γίνει αξιότερη να εκπροσωπηθεί από ακόμα αξιότερους και εάν μπορείς και εσύ νέε που αμφισβητείς αυτό το πολίτευμα, να συμβάλεις να το κάνεις καλύτερο και όχι δια της βίας να παριστάνεις ότι μπορείς να το εμποδίσεις».
Αναφερόμενος στους πρωταγωνιστές των επεισοδίων είπε πως αυτή «η δράκα των 15-20 οργισμένων νέων, σήμερα δεν πρόσβαλαν την Δημοκρατία αλλά τον εαυτός τους» και με τον τρόπο τους «έθιξαν τον ελληνικό λαό στο πρόσωπο των αντιπροσώπων της Βουλής».
Εξήγησε δε, πως «η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που ο λαός αυτοκαθορίζεται» και «όσοι προσβάλλουν το εθνικό Κοινοβούλιο, αμφισβητούν τη λαϊκή αντιπροσωπεία, το δικαίωμα, την ικανότητα και τη νοημοσύνη ενός λαού εν δημοκρατία να αυτοκαθορίζεται».
Το Πολυτεχνείο θα μας καθορίζει και θα μας καθοδηγεί σε διαρκή βελτίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Με πληροφορίες του ΑΠΕ