Προανακριτική: Γνήσια η ηχογράφηση της συνομιλίας Μιωνή- Παππά, σύμφωνα με ιδιώτη πραγματογνώμονα

Προανακριτική: Γνήσια η ηχογράφηση της συνομιλίας Μιωνή- Παππά, σύμφωνα με ιδιώτη πραγματογνώμονα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Γνήσιο είναι το ηχητικό που προσκόμισε ο Σάμπυ Μιωνής, από τη συνομιλία του με τον Νίκο Παππά, σύμφωνα με ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο επιχειρηματίας.

Ο κ. Μιωνής προσκόμισε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη πραγματογνώμονα, για το ηχητικό της συνομιλίας του με τον πρώην υπουργό Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η πραγματογνωμοσύνη αποφαίνεται ότι το ηχητικό είναι γνήσιο και δεν έχει υποστεί ουδεμία συρραφή.

Η πραγματογνωμοσύνη, όπως και κάθε έγγραφο που διαβιβάζεται στην προανακριτική επιτροπή, διανέμεται στους εισηγητές των κομμάτων προκειμένου να το αξιολογήσουν και λαμβάνει γνώση και ο ελεγχόμενος, δηλαδή Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε τη Δευτέρα ότι μπορεί να σχολιάσει ή να αντικρούσει με έγγραφο υπόμνημά του όποιο στοιχείο ή έγγραφο διαβιβάζεται στην επιτροπή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ηχογραφημένη συνομιλία Παππά- Μιωνή, που προκάλεσε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης στο πολιτικό σκηνικό, είναι στα χέρια εισαγγελέα, καθώς έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την «παράνομη ηχογράφηση Μιωνή».

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος- που έχει κατηγορήσει για κατασκοπεία τον κ. Μιωνή για την ηχογράφηση της συνομιλίας με τον κ. Παππά- την προηγούμενη εβδομάδα αποχώρησε από την προανακριτική επιτροπή καταγγέλλοντας παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων του.

«Ο Παπαγγελόπουλος έχει ατζέντα» 


Στη συνομιλία Παππά- Μιωνή που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο εισαγγελέας, ο υπουργός Επικρατείας έκανε αναφορά στον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέροντας ότι έχει δική του ατζέντα. 

«Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου...Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict... Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής [ακατάληπτο}Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!», ανέφερε ο κ. Παππάς. 

«Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι... Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο... Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;», αναφέρει σε άλλο σημείο. 

Μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι τα όσα είπε σε αυτή τη συνομιλία δεν αντικατόπτριζαν τις πεποιθήσεις του, αλλά προσπαθούσε να καθησυχάσει τον κ. Μιωνή. 

«Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω», είπε ο Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για «λάθη ύφους και ουσίας» που «έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ