Τέμπη - Πρόταση δυσπιστίας: Την ώρα των κεντρικών δελτίων η ομιλία του Κώστα Καραμανλή

Τέμπη - Πρόταση δυσπιστίας: Στις 19:30 η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: SOOC
0

Στις 19:30 αναμένεται στη Βουλή η ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να απαντήσει στα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση, τόσο επί της καταγγελλόμενης προσπάθειας συγκάλυψης των ευθυνών για τα Τέμπη όσο και επι της ουσίας για την επίμαχη Σύμβαση 717, κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση για την πρόσταση δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. 

Mιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής απέδωσε τις ευθύνες για το έγκλημα στο ανθρώπινο λάθος και τη μη τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας, αποκλίνοντας από τα όσα κατέθεσαν οι τρεις εμπειρογνώμονες που συνέταξαν το πόρισμα Γεραπετρίτη, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως αν υπήρχε ETCS, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί, καθώς τα τρένα θα σταματούσαν αυτόματα και δεν θα συγκρούονταν.

Οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών έχουν ζητήσει την άρση ασυλίας τόσο του Κώστα Αχ. Καραμανλή όσο και του Χρήστου Σπίρτζη, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τους σχετικά με τη μη εκτέλεση της Σύμβασης 717. 

Πριν περίπου δύο εβδομαδες, σε βάρος του Κ. Αχ. Καραμανλή διαβιβάστηκε στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες δικογραφία ύστερα από μήνυση τραυματία, που στρέφεται επίσης κατά στελεχών του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας και κατά στελεχών της Hellenic Train. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία σχετίζεται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και εμπίπτει στο άρθρο 86 του Συντάγματος, αφού το θύμα επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Καραμανλή λόγω της μη υλοποίησης της σύμβασης 717.

Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, το οποίο υπογράφουν 83 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας γίνεται αναφορά όχι μόνο στα Τέμπη, αλλά και σε θέματα κράτους δικαίου, στις υποκλοπές και στην υπόθεση των emails της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Δείτε ζωνταντά τη συζήτηση στη Βουλή για τη/ν πρόταση δυσπιστίας:

Αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, η συζήτηση θα επαναληφθεί από τις 9 το πρωί, με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων και θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ