Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Τσιόδρα για την αύξηση των κρουσμάτων

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Τσιόδρα για την αύξηση των κρουσμάτων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα μεταξύ του πρωθυπουργού και του επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα με κεντρικό θέμα την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετέχουν επίσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση βλέποντας τα κρούσματα να αυξάνονται, εξετάζει τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά και όχι μόνο στοιχεία που έχει στα χέρια της, αλλά και το ενδεχόμενο για νέα μέτρα με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας.

Επί τάπητος έχουν τεθεί ζητήματα που αφορούν τόσο στα δειγματοληπτικά τεστ, όσο και στους ελέγχους. Στόχος της τηλεδιάσκεψης φέρεται να είναι το κυβερνητικό κλιμάκιο να συζητά πλάνο με τυχόν μέτρα για τον κορωνοϊό.

Πέτσας: «Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε»

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το αν θα ληφθούν και νέα μέτρα για το κορωνοϊό όπως τοπικά lockdown ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση είναι σε διαρκή συνεργασία με την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων και όταν προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα, τότε αυτά λαμβάνονται.


«Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε», ανέφερε. Η Ελλάδα παραμένει, όπως είπε σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από άλλες χώρες, αλλά «παρατηρούνται απαράδεκτα φαινόμενα συναθροίσεων». Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, εντείνονται οι έλεγχοι, συγκεκριμένα έγιναν 1.178 έλεγχοι χτες σε όλη την Ελλάδα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM