Τσίπρας: Μόνη λύση στην επερχόμενη κρίση είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό new deal

Τσίπρας: Μόνη λύση στην επερχόμενη κρίση είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό new deal Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Ένα μεγάλο, προοδευτικό, ευρωπαϊκό new deal είναι η μόνη λύση απέναντι στην επερχόμενη κρίση και όχι η συνέχιση αποτυχημένων πολιτικών, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανάρτηση στα social media, εξέφρασε ικανοποίηση για τη δημόσια στήριξη του ευρωομολόγου από τον συμπρόεδρο του SPD, Νόρμπερτ Βάλτερ- Μπόργιανς, ως απάντηση στην κρίση που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Η εμμονική επιμονή σε χρυσούς κανόνες και λιτότητα διαρκείας την επόμενη μέρα, δεν θα δώσει λύσεις ούτε στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα ούτε στις κοινωνίες της Ευρώπης. Θα δώσει όμως ώθηση στις ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις να εντείνουν την αποσύνθεσή της», τόνισε ο κ. Τσίπρας που καλεί τα κράτη που υπέγραψαν την κοινή επιστολή για το ευρωομολόγο να μην αρκεστούν στην καταγραφή μιας διαφωνίας.

«Πρέπει να είναι έτοιμα να το επιβάλλουν. Είτε με τη Γερμανία, είτε χωρίς αυτήν», συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις αντιδράσεις του Βερολίνου, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που έκανε στη Le Monde. «Είτε με τη μορφή του ευρωομολόγου, είτε με εναλλακτικές, όπως η έκδοση ενός μεγάλου ομολόγου του EMΣ, ο οποίος με τη σειρά του θα δημιουργήσει ανοιχτή γραμμή χρηματοδότησης προς τα κράτη-μέλη, χωρίς αιρεσιμότητες. Με μοναδικό προαπαιτούμενο η ρευστότητα αυτή να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση των κρίσεων στην υγεία και την οικονομία, με επίκεντρο τους ανθρώπους», συμπληρώνει.

«Γιατί μοναδική λύση τελικά απέναντι στην επερχόμενη κρίση δεν είναι ούτε ο ευρωσκεπτικισμός και ο εθνικός απομονωτισμός, ούτε η συνέχιση αποτυχημένων πολιτικών. Αλλά ένα μεγάλο και προοδευτικό ευρωπαϊκό New Deal», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM