Αντώνης Τσαπατάκης: «Χρυσός» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης

Αντώνης Τσαπατάκης: «Χρυσός» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο SB4, στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ, που ήταν το δεύτερο συνεχόμενο που κερδίζει στη διοργάνωση.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης επανέλαβε την περυσινή του επιτυχία στη Μαδέιρα, καθώς τερμάτισε πρώτος με χρόνο 1:39.53. Ειδικότερα, ο Αντώνης Τσαπατάκης αν και γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι, κατάφερε και με δυνατό φίνις κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο, για την ελληνική αποστολή.

Είχε προκριθεί από τα πρωινά προκριματικά με τον καλύτερο χρόνο 1:36.51 και κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ντράπκιν με 1:40.83 και το χάλκινο ο Νίκολας Ριβέρο, από την Αργεντινή, που τερμάτισε σε 1:46.08.

Το χάλκινο του Κωστάκη και η ένσταση

Ο Γιάννης Κωστάκης ήταν αυτός που άνοιξε λογαριασμό για τα ελληνικά μετάλλια, στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης καθώς κατέκτησε την τρίτη θέση στα 50μ. πρόσθιο SB2 σε 1:07.43.

Όμως τελικά η χαρά του Γιάννη Κωστάκη δεν κράτησε πολύ καθώς έχασε το χάλκινο μετά από κερδισμένη ένσταση του Μεξικανού Τρόνκο Σάντσεζ.

Ο Σάντσεζ είχε ακυρωθεί στην κούρσα, αλλά κέρδισε την ένσταση και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Κωστάκης να υποχωρήσει στην 4η θέση, όπως και ο 2ος Ιταλός, ο Εμμανουέλε Μαριλιάνο με 1:07.06, υποχώρησε στην 3η θέση.

Χάλκινο μετάλλιο και για την Κύπρο στα 50μ. ελεύθερο γυναικών S11 με την Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία στον τελικό τερμάτισε 3η σε 30.28 και ανέβηκε στο βάθρο.

Σήμερα μπαίνει και ο Σφαλτός στη «μάχη»

Δεύτερη ημέρα των αγώνων σήμερα, Τρίτη, και μπαίνει στη «μάχη» του παγκόσμιου πρωταθλήματος ο Γιώργος Σφαλτός στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο S6. Κολυμπάει στη 2η προκριματική σειρά (11:36, ώρα Ελλάδος) στον 7ο διάδρομο.

Λίγο νωρίτερα (11:26) ο Γιάννης Κωστάκης θα «πέσει» στο δεύτερο αγώνισμά του τα 150μ. μικτή ατομική, στη 2η προκριματική σειρά, στον 4ο διάδρομο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένει στη Λίβερπουλ και μετά το 2025 – Υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Αθλητισμός / Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένει στη Λίβερπουλ και μετά το 2025 – Υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Ο 31χρονος Αιγύπτιος σούπερ σταρ, που διανύει φέτος την όγδοη σεζόν του με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή χρονιά, μετρώντας 32 γκολ και 22 ασίστ σε 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων έγινε η μοναδική γυναίκα διαιτητής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Αθλητισμός / Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων η μοναδική γυναίκα διαιτητής στη χώρα

H 30χρονη δεν κατέγραψε τα περιστατικά στην επίσημη έκθεση του αγώνα, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα αφού κυκλοφόρησε βίντεο των συνθημάτων
LIFO NEWSROOM