Επίσημο: Τέλος το αλκοόλ από τα γήπεδα του Μουντιάλ του Κατάρ- Το ανακοίνωσε η FIFA

Γυναίκα πίνει μπίρα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η FIFA ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν θα πωλείται αλκοόλ στα γήπεδα όπου θα φιλοξενηθούν τα ματς του Μουντιάλ στο Κατάρ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει από το πρωί της Παρασκευής

Μόλις δύο ημέρες πριν από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, οι διοργανωτές άλλαξαν πλεύση και αποφάσισαν να απαγορεύσουν την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα. Κάτι που επιβεβαίωσε η FIFA με ανακοίνωσή της. 

«Έπειτα από συζητήσεις ανάμεσα στις αρχές της διοργανώτριας χώρας και της FIFA», αποφασίστηκε ότι «θα απομακρυνθούν τα σημεία πώλησης μπίρας από την περίμετρο των γηπέδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου», ανέφερε η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. 

Η Budweiser, από τους μεγάλους χορηγούς του Μουντιάλ- έχει συμφωνία ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων με της FIFA- επρόκειτο να πουλά μπίρα με αλκοόλ εντός της περιμέτρου των οχτώ γηπέδων, τρεις ώρες πριν και μία ώρα μετά από κάθε ματς. Όμως, αυτή η απόφαση αναιρέθηκε σήμερα. 

«Οι διοργανωτές του τουρνουά εκτιμούν την κατανόηση της AB InBev», σημείωνε η ανακοίνωση, κάνοντας αναφορά στη μητρική εταιρεία της Budweiser. 

Αυτή η ανατροπή έρχεται έπειτα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίντο, την Budweiser και στελέχη της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters. 

«Θα έρθει μεγάλος αριθμός φιλάθλων από τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία, όπου το αλκοόλ δεν μπαίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην κουλτούρα. Η λογική ήταν πως, για πολλούς φιλάθλους, η παρουσία του αλκοόλ δεν θα δημιουργούσε μια ευχάριστη εμπειρία», ανέφερε η πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου. 

Από τη στιγμή που το Κατάρ ανέλαβε το Μουντιάλ του 2022 υπήρχαν ερωτήματα για το τι θα ισχύσει με το αλκοόλ, η κατανάλωση του οποίου απαγορεύεται σε δημόσιους χώρους στο συγκεκριμένο κράτος. 

Οι επισκέπτες του Κατάρ δεν μπορούν να μπουν με αλκοόλ στη χώρα. Αλκοολούχα ποτά σερβίρονται στα μπαρ κάποιων ξενοδοχείων, όπου το μισό λίτρο μπίρα κοστίζει περίπου 15 δολάρια.  

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός 25χρονος ποδηλάτης σε ατύχημα στο γύρο της Αυστρίας- Είχε αγωνιστεί και στην Ελλάδα

Αθλητισμός / Νεκρός 25χρονος ποδηλάτης σε ατύχημα στο γύρο της Αυστρίας- Είχε αγωνιστεί και στην Ελλάδα

Φέτος, ο Αντρέ Ντρέγκε είχε φέρει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα στην ποδηλατική του καριέρα, κερδίζοντας καλές θέσεις στον Γύρο της Ρόδου και στον Γύρο Νοτίου Αιγαίου
LIFO NEWSROOM
Euro 2024: Αγγλία – Ελβετία και Ολλανδία – Τουρκία διεκδικούν τα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά

Αθλητισμός / Euro 2024: Αγγλία – Ελβετία και Ολλανδία – Τουρκία διεκδικούν τα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά

Οι δύο αναμετρήσεις έχουν φαβορί, αφού Αγγλία και Ολλανδία θεωρούνται διεκδικητές του Euro 2024 - Ελβετία και Τουρκία έχουν δείξει ότι δεν είναι τυχαία οι εκπλήξεις της διοργάνωσης
LIFO NEWSROOM