Επτά συμβουλές για όσους απολαμβάνουν να κάνουν πεζοπορία ή να τρέχουν μόνοι

Επτά συμβουλές σε όσους απολαμβάνουν να κάνουν πεζοπορία ή να τρέχουν μόνοι Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Usplash
0

Πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν να τρέχουν ή να κάνουν πεζοπορία μόνοι, ο φόβος όμως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δράσει ανασταλτικά. 

Παρόλο που τα οφέλη της άσκησης στην φύση για το σώμα και το πνεύμα είναι αδιαμφισβήτητα, καθώς ο χρόνος που περνάει κάποιος στη φύση μειώνει τα επίπεδα του στρες ενώ μπορεί να μειώσει τόσο το άγχος όσο και την κατάθλιψη, ο φόβος ιδιαίτερα στις γυναίκες κυριαρχεί.  

Η Washington Post δίνει ορισμένες συμβουλές ώστε οι άνθρωποι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους χόμπι αλλά την ίδια ώρα να είναι ασφαλείς. 

 Εμπιστευτείτε τα ένστικτά σας 

Μια συμβουλή είναι οι γυναίκες να εμπιστεύονται τα ένστικτά τους, να αλλάζουν τις διαδρομές τρεξίματος και να αποφεύγουν να μοιράζονται πολλές πληροφορίες στα social media.Η 32χρονη Λίζεθ Απαρίσιο, μεγάλωσε τρέχοντας με τον πατέρα της κοντά στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια. Σήμερα είναι σε μια ομάδα τρεξίματος, αλλά κυρίως τρέχει μόνη της. 

«Ήρθε η ώρα να είστε μόνο με τον εαυτό σας και να φροντίζετε πρώτα τον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε όλα τα υπόλοιπα που κάνουν », είπε νεαρή γυναίκα.Η Λίζεθ Απαρίσιο, η οποία χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο σε μια διάβαση πεζών όταν ήταν φοιτήτρια, τώρα τρέχει σε ποδηλατόδρομους, κοιτώντας προς την κυκλοφορία των οχημάτων, και πηγαίνει στην άκρη όταν πλησιάζουν οι ποδηλάτες. 

Προετοιμαστείτε λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε 

Για την 50χρονη Μαρία Γουίσαρτ, ο σκύλος της αποτελεί ουσιαστικό μέρος των προετοιμασιών της για την ασφάλεια της πριν πάει για πεζοπορία. Ως πεζοπόρος που απολαμβάνει να κάνει μονοπάτια μόνη της αλλά υποφέρει από άσθμα, η Γουίσαρτ βασίζεται στον σκύλο της. Ο «Boots» έχει εκπαιδευτεί να προβλέπει τα συμπτώματα άσθματος και το κάνει με ποσοστό 95% επιτυχίας. 

Ενημερώστε τους άλλους που πηγαίνετε 

Είναι σημαντικό σύμφωνα με το site «Hikesafe» οι πεζοπόροι να έχουν γνωστοποιήσει στους φίλους ή στην οικογένεια τους τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν. 

Ενημερωθείτε για τον καιρό 

Είναι σημαντικό όσοι κάνουν πεζοπορία να ενημερώνονται συνέχεια για τον καιρό καθώς όσο ανεβαίνει το υψόμετρο, ο καιρός μπορεί να γίνει πολύ απρόβλεπτος και η θερμοκρασία να πέσει ακόμα και 10 βαθμούς κάτω. 

Να έχετε επίγνωση της κατάστασης που βρίσκεστε 

Όπως γράφει η Washington Post, αν όσοι είναι μόνοι στην ύπαιθρο δεν νιώθουν άνετα με μια συνθήκη, δεν πρέπει να είναι ευγενικοί. Είναι σημαντικό να φεύγουν από την κατάσταση που τους προκαλεί αμηχανία ή ανασφάλεια. 

Να έχετε πάντα μαζί σας ορισμένα βασικά αντικείμενα 

Η Αμερικανική Εταιρεία Πεζοπορίας συνιστά στους πεζοπόρους να έχουν πάντα μαζί τους τα απαραίτητα, όπως ένα κιτ πρώτων βοηθειών, κατάλληλα υποδήματα, χάρτη και πυξίδα ως εφεδρικό GPS. Σημαντικό είναι να υπάρχει  φαγητό με πολλές θερμίδες για την πεζοπορία αλλά και επιπλέον σε περίπτωση που υπάρξουν καθυστερήσεις.  

Επιπλέον το άφθονο νερό είναι απαραίτητο για όσους επιθυμούν να αθλούνται μόνοι τους στην ύπαιθρο. όσον αφορά στα ρούχα, αυτά πρέπει να είναι κατάλληλα για ενδεχόμενες αλλαγές στον καιρό. Μια σφυρίχτρα και εργαλεία για την έναρξη πυρκαγιάς είναι απαραίτητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η αντηλιακή προστασία είναι επίσης στη λίστα με τα απαραίτητα. 

Χρησιμοποιείστε ακουστικά αλλά με χαμηλωμένη ένταση 

Είναι σημαντικό ο ήχος στα ακουστικά να είναι χαμηλωμένος ώστε οι δρομείς ή οι πεζοπόροι να έχουν επαφή με το περιβάλλον τους. 

Εστιάστε σε μια καλή φυσική κατάσταση 

Οι πεζοπόροι ενθαρρύνονται να κάνουν καθημερινά γιόγκα. Αυτού του τύπου η άσκηση βελτιώνει την κινητικότητα και την ισορροπία στα μονοπάτια ενώ την ίδια ώρα μειώνει την πιθανότητα τραυματισμών.  

Με πληροφορίες από Washington Post 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ