Η Εθνική Ισπανίας κατηγορείται για υποστήριξη δικτάτορα

Η Εθνική Ισπανίας κατηγορείται για υποστήριξη δικτάτορα Facebook Twitter
0

Κάτοικοι της αφρικανικής χώρας, Ισημερινή Γουινέα, υποδέχονται με ενθουσιασμό τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ισπανίας.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες, το Σάββατο, σε φιλικό παιχνίδι, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην πρώην ισπανική αποικία εκλαμβάνεται ως νομιμοποίηση του δικτατορικού καθεστώτος της χώρας.

«Είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού, απλά ποδοσφαιριστές δεν ήρθαμε για να ενισχύσουμε, να στηρίξουμε ή να ανατρέψουμε κανένα » απάντησε ο Ισπανός προπονητής, Βισέντε Ντελ Μποσκ.

Η ηγεσία της αντιπολίτευσης, που βρίσκεται εξόριστη στην Ισπανία, δεν κρύβει την αγανάκτησή της για την απόφαση της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και αφήνει υπονοούμενα για τα κίνητρά της:

«Η πρεσβεία της Ισημερινής Γουινέα στη Μαδρίτη μας πληροφόρησε ότι δόθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει αυτός ο αγώνας. Θέλουμε αυτός ο αγώνας να γίνει αφορμή η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει το δικτατορικό και σκληρό καθεστώς του Ομπιάνγκ εναντίον του λαού της χώρας» δήλωσε στο Euronews ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Σεβέρο Μότο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM