Ο Ανελκά πανηγύρισε γκολ με αντισημιτικό χαιρετισμό

Ο Ανελκά πανηγύρισε γκολ με αντισημιτικό χαιρετισμό Facebook Twitter
5

Ο επιθετικός της Γουεστ Μπρομ, Νικολά Ανελκά, κινδυνεύει με τιμωρία -το λιγότερο-πέντε αγωνιστικών, για τη χειρονομία (κενέλ) με την οποία πανηγύρισε στο ματς με τη Γουεστ Χαμ, στις 28 Δεκεμβρίου και η οποία παραπέμπει σε αντισημιτικό χαιρετισμό. Η Αγγλική Ομοσπονδία τον κάλεσε σε απολογία και έχει προθεσμία ως την Πέμπτη.

Πρόκειται για την κίνηση "Κενέλ" (La Quenelle) που θεωρείται κρυφός ναζιστικός χαιρετισμός. Στη Κενέλ το ένα χέρι είναι τεντωμένο προς τα κάτω με το άλλο χέρι να το ακουμπά χιαστή στο μπράτσο.

Τον εν λόγω χαιρετισμό, όπως γράφει η Μηχανή του Χρόνου, καθιέρωσε ο Γάλλος κωμικός Ντιεντονέ Εμπαλά Εμπαλά, θεωρείται ο κρυφός ναζιστικός χαιρετισμός και εκφράζει το μίσος για τους Εβραίους. Ο Ντιεντονέ, στη διάρκεια της πορείας του, έχει συνδεθεί με το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας και με ορισμένες ισλαμιστικές οργανώσεις. Μάλιστα, έχει καταδικαστεί επτά φορές για αντισημιτικές πράξεις, έχοντας μεταξύ άλλων χαρακτηρίσει το Ολοκαύτωμα ως «μνημείο πορνογραφίας».

Ο Ανελκά αρνήθηκε ότι η κίνησή του είχε ρατσιστικό υπόβαθρο. Μία κτηματομεσιτική εταιρία όμως που είναι χορηγός της Γουέστ Μπρομ ανακοίνωσε χθες ότι στο τέλος της χρονιάς θα διεκόψει τη συνεργασία, εξ αιτίας της ενέργειας του Ανελκά.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένει στη Λίβερπουλ και μετά το 2025 – Υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Αθλητισμός / Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένει στη Λίβερπουλ και μετά το 2025 – Υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Ο 31χρονος Αιγύπτιος σούπερ σταρ, που διανύει φέτος την όγδοη σεζόν του με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή χρονιά, μετρώντας 32 γκολ και 22 ασίστ σε 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων έγινε η μοναδική γυναίκα διαιτητής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Αθλητισμός / Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων η μοναδική γυναίκα διαιτητής στη χώρα

H 30χρονη δεν κατέγραψε τα περιστατικά στην επίσημη έκθεση του αγώνα, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα αφού κυκλοφόρησε βίντεο των συνθημάτων
LIFO NEWSROOM