Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Αποπνικτικές συνθήκες στον Μαραθώνιο της Ντόχα - Οι αθλήτριες έτρεχαν με 30°C και υγρασία 80%

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Αποπνικτικές συνθήκες στον Μαραθώνιο της Ντόχα - Οι αθλήτριες έτρεχαν με 30°C και υγρασία 80% Facebook Twitter
2

Οι  αποπνικτικές συνθήκες στον Μαραθώνιο Γυναικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα στο Κατάρ, επηρέασαν πολύ τον αγώνα.

Ο Μαραθώνιος δρόμος ολοκληρώθηκε με μια ατελείωτη σειρά αδιαθεσιών και εγκαταλείψεων, αφού αν και διεξήχθη νύχτα οι συνθήκες ήταν απαγορευτικές, καθώς η θερμοκρασία ήταν σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούυς και θερμοκρασία άγγιζε το 80%.

Μόνο 40 από τις 68 αθλήτριες που ξεκίνησαν τον αγώνα κατάφεραν να τερματίσουν.  

Αθλήτριες λιποθύμησαν στη διάρκεια του αγώνα και χρειάστηκε η επέμβαση των γιατρών, ενώ από τις σαράντα που έφτασαν στη γραμμή τερματισμού, πρώτη ήταν η Κενυάτισσα Ρουθ Τσέπνγκετιτς, σε σχετικά καλό χρόνο μάλιστα (2:32'.43''), λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

«Η υγρασία σε σκοτώνει» δήλωσε μετά η Βόλια Μαζουρόνακ από τη Λευκορωσία που τερμάτισε 5η. «Δεν υπήρχε αέρας να αναπνεύσεις. Νόμιζα δεν θα καταφέρω να τερματίσω. Είναι έλλειψη σεβασμού στους αθλητές. Μερικοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι είπαν να φέρουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εδώ αλλά εκείνοι κάθονται στην δροσιά και πιθανότατα τώρα κοιμούνται», πρόσθεσε. 

Αθλητισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων έγινε η μοναδική γυναίκα διαιτητής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Αθλητισμός / Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων η μοναδική γυναίκα διαιτητής στη χώρα

H 30χρονη δεν κατέγραψε τα περιστατικά στην επίσημη έκθεση του αγώνα, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα αφού κυκλοφόρησε βίντεο των συνθημάτων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

Αθλητισμός / ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

«Όταν γονάτισα, κοίταξα τον διαιτητή και είπα: ''Λυπάμαι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι γυναίκα, και αυτός είναι άνδρας», δήλωσε η Στέφανι Τέρνερ, αρνούμενη έτσι το δικαίωμα της αντιπάλου της στον αυτοπροσδιορισμό
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εμείς τα φωνάζουμε αυτά. Αυτά θα δούμε και στους αγώνες του Παγκοσμίου κυπέλλου το 2022.Καλώς ή κακώς αυτές οι χώρες λόγω κλίματος δε μπορούν να υποστηρίξουν παγκόσμιες αθλητικές οργανώσεις..Ας είναι καλά τα λεφτα..Βέβαια θα μου πεις μόνο σε θέματα αθλητισμού πάει έτσι..?