Αμφίβολο το μέλλον των σαρωτών ίριδας

Αμφίβολο το μέλλον των σαρωτών ίριδας Facebook Twitter
0

Οι νέες μέθοδοι παραβίασης που παρουσιάστηκαν στη συνδιάσκεψη ασφαλείας Black Hat βάζουν τους ειδικούς σε σκέψεις, όσον αφορά το μέλλον των σαρωτών ίριδας-αμφιβληστροειδούς. Ο λόγος είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εικόνες ακριβείας για να ξεγελάσουν τους σαρωτές που προορίζονται για ευρείας κλίμακας εμπορική χρήση.

Μια ομάδα ερευνητών από το ισπανικό Universidad Autonoma de Madrid και το αμερικάνικο West Virginia University, βρήκε τρόπο να αναπαράγει την εικόνα μίας αποθηκευμένης, «εξουσιοδοτημένης»,  ίριδας βάσει του «κώδικα», στη μορφή του οποίου έχει αποθηκευτεί όταν το μάτι σαρώθηκε για πρώτη φορά. Οι ερευνητές, με τη χρήση εξελιγμένων αλγορίθμων, κατάφεραν να αναδημιουργήσουν αντίστοιχους κώδικες, οι οποίοι οδηγούν στη δημιουργία μίας εικόνας που μπορεί να περάσει επιτυχώς τη σάρωση.

Εάν λοιπόν ένας hacker είχε τη δυνατότητα να παραβιάσει τη βάση δεδομένων ενός βιομετρικού συστήματος ασφαλείας που βασίζεται στη σάρωση της ίριδας, τότε θα μπορούσε να αναδημιουργήσει, με το κατάλληλο λογισμικό, μία σειρά εικόνων- «αντικλειδιών». H δημιουργία, μάλιστα, των «αντικλειδιών» θα μπορούσε να είναι ακόμα ευκολότερη, καθώς δεν θα ήταν απαραίτητη η παραβίαση της ίδιας της βάσης δεδομένων, εφόσον ο εισβολέας αντιγράψει τον «κωδικό αμφιβληστροειδούς» ενός ατόμου που θα είχε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις που στοχεύονται.


Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Έστειλε μήνυμα ευχαριστίας στον Ντόναλντ Τραμπ σε όλους τους χρήστες του

Τech & Science / TikTok: Μετά την επαναλειτουργία ευχαρίστησε τον Τραμπ με μήνυμα που έστειλε σε όλους τους χρήστες στην Αμερική

170 εκατομμύρια χρήστες του TikTok, μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της εφαρμογής είδαν το μήνυμα: «Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του προέδρου Τραμπ, το TikTok είναι και πάλι σε λειτουργία στις ΗΠΑ!»
LIFO NEWSROOM
Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις, για μείωση του στρες

Τech & Science / Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις για μείωση του στρες

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Tsukuba εμπνεύστηκε από τη χαρακτηριστική συμπεριφορά των γατών, γνωστή ως «bunting», κατά την οποία οι γάτες τρίβουν το κεφάλι τους σε αντικείμενα ή ανθρώπους
LIFO NEWSROOM