Αυτά είναι τα χειρότερα passwords- Ποια επιλέγουν συνήθως οι Έλληνες

Αυτά είναι τα χειρότερα passwords- Ποια επιλέγουν συνήθως οι Έλληνες Facebook Twitter
0

Τα passwords προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα μας. Αλλά, κάποιες φορές, κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Διευκολύνουν τους επιτήδειους να αποκτήσουν πρόσβαση. Και αυτό γιατί πολλοί καταλήγουν στις πιο συνηθισμένες επιλογές. 

Η NordPass έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα passwords που χρησιμοποιούνται πιο συχνά και- κατά συνέπεια- αποτελούν τη χειρότερη επιλογή, αφού μπορούν να τα «σπάσουν» μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο

Για να καταλήξουν σε αυτή τη λίστα, οι ειδικοί της NordPass και ανεξάρτητοι ερευνητές ανέλυσαν 4,3 terabytes δεδομένων από πηγές που είναι δημόσια διαθέσιμες, από 35 χώρες και οχτώ διαφορετικές πλατφόρμες. Το αποτέλεσμα δεν προκαλεί έκπληξη. 

Οι περισσότεροι επιλέγουν διαδοχικούς αριθμούς δημιουργώντας ένα password. Το «123456» εντοπίστηκε πάνω από 4,5 εκατομμύρια φορές. Σύμφωνα με τη NordPass, αυτός ο κωδικός «σπάει» μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. 

Το ίδιο ισχύει για τα «admin», «12345678», «123456789» και «1234», που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των password που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. 

Αν κάποιος πιστεύει ότι είναι δημιουργικός επιλέγοντας τη λέξη «password» ως κωδικό, η NordPass θα τον απογοητεύσει. Είναι το έβδομο πιο συνηθισμένο password και «σπάει» σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. 

Όσο για το ποια είναι η πιο ασφαλής επιλογή για έναν κωδικό, η NordPass συμβουλεύει να περιλαμβάνει 20 χαρακτήρες, με κεφαλαία και πεζά γράμματα, όπως και να μην χρησιμοποιούνται ημερομηνίες γενεθλίων ή άλλες πληροφορίες που μπορεί να μαντέψει κάποιος εύκολα. Επίσης, συστήνει την επιλογή διαφορετικού password για κάθε πλατφόρμα. 

Αυτά είναι τα χειρότερα passwords- Ποια επιλέγουν συνήθως οι Έλληνες Facebook Twitter
Αυτά είναι τα χειρότερα passwords- Ποια επιλέγουν συνήθως οι Έλληνες Facebook Twitter

Τα password που επιλέγουν συνήθως οι Έλληνες 

Η NordPass δημοσιεύει λίστες με τα password που επιλέγονται συχνότερα και ανά χώρα. Στην Ελλάδα, το «admin» είναι το πιο συνηθισμένο, καθώς καταγράφηκε 10.495 φορές. 

Ακολουθούν τα «123456», «123456789», «12345» και «user». Τα τέσσερα πρώτα «σπάνε» μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και για το πέμπτο απαιτείται ένα δευτερόλεπτο. 

Αυτά είναι τα χειρότερα passwords- Ποια επιλέγουν συνήθως οι Έλληνες Facebook Twitter
Αυτά είναι τα χειρότερα passwords- Ποια επιλέγουν συνήθως οι Έλληνες Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM
Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Τech & Science / Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Η ανάλυση αποσκοπεί στην εδραίωση της συμφωνίας σχετικά με τις δυνατότητες της κάνναβης ως θεραπεία του καρκίνου, λέει ο επικεφαλής της έρευνας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Τech & Science / Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την κατάρρευση ενός τεράστιου άστρου και έκτοτε ταξιδεύει μόνη στον Γαλαξία
LIFO NEWSROOM