Αυτή η «φούσκα» φιλοδοξεί να αντικαταστήσει οριστικά τα πλαστικά μπουκάλια

Αυτή η «φούσκα» φιλοδοξεί να αντικαταστήσει οριστικά τα πλαστικά μπουκάλια Facebook Twitter
0

Είναι κοινώς αποδεκτό πως τα πλαστικά μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού έχουν παίξει ρόλο στα επίπεδα ρύπανσης του πλανήτη, αν αναλογιστεί κανείς ότι στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, πετιούνται κάθε χρόνο περίπου 35 δισεκ. μπουκαλάκια νερού.

Το εργαστήριο Skipping Rocks Lab στο Λονδίνο έχει σκοπό να το αλλάξει αυτό και έτσι παρουσίασε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια το πρωτότυπο οoho!, μια φούσκα από βρώσιμη μεμβράνη -κατασκευασμένη από εκχύλισμα φυκιών- η οποία περιέχει νερό και αντικαθιστά ουσιαστικά το πλαστικό μπουκαλάκι.

Εάν δεν θέλεις να την καταπιείς, η εύπλαστη μεμβράνη θα βιοδιασπαστεί σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, ακριβώς όπως ένα κομμάτι φρούτου.

Επιπλέον, μπορεί να κυκλοφορήσει σε διάφορες γεύσεις και χρώματα, καθώς και να χρησιμοποιηθεί για το συσκευάσμα αναψυκτικών, οινοπνευματωδών ποτών και καλλυντικών.

Η ομάδα πίσω από το ooho! αποφάσισε να κάνει την εφεύρεσή της πραγματικότητα. Για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ στράφηκε στην crowdfunding πλατφόρμα Crowdcube, βάζοντας στόχο τις 400.000 λίρες Αγγλίας και κατάφερε να πιάσει το στόχο μέσα σε μερικές μόνο ημέρες.

Αυτή η «φούσκα» φιλοδοξεί να αντικαταστήσει οριστικά τα πλαστικά μπουκάλια Facebook Twitter

Οι ερευνητές του Skipping Rocks Lab αναγνωρίζουν ότι η κατανάλωση μη ανανεώσιμων πόρων για μπουκαλάκια μιας χρήσης και η ποσότητα των αποβλήτων που παράγουν είναι εξαιρετικά μη βιώσιμη. Το εργαστήριο έχει ιδρυθεί από την RCA και αποφοίτους του Imperial College του Λονδίνου στον τομέα της Καινοτομίας και των Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων.

Από την ίδρυση της εταιρίας μέχρι σήμερα, το προσωπικό έχει ασχοληθεί κυρίως με την τελειοποίηση της τεχνολογίας πίσω από το σχεδιασμό της μεμβράνης, καθώς και με την ανάπτυξη μίας καινοτόμου διαδικασίας παραγωγής. Όπως υποστηρίζουν, πλέον, το κόστος παραγωγής των μεμβρανών είναι μικρότερο από αυτό των πλαστικών μπουκαλιών.

Ο επόμενος στόχος είναι το ooho! να αρχίζει να εμφανίζεται πιλοτικά σε μεγάλες εκδηλώσεις όπως το φεστιβάλ Γκλάστονμπερι ή ο μαραθώνιος του Λονδίνο το 2018.

Με 750.000  μπουκαλάκια νερού να μοιράζονται στον μαραθώνιο κάθε χρόνο, αυτό θα είναι πραγματικό τεστ για το σε ποιο βαθμό η χρήση ooho! μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών σκουπιδιών.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και designboom.com

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Τech & Science / Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο του πλάσματος αίματος σε βρέφη, καθιστώντας εφικτό για τους γιατρούς να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια ασθενειών και να παρέχουν έγκαιρες θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τech & Science / Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τα δεδομένα μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να αποσυνδέσουν την επίδραση του θηλασμού στο μικροβίωμα του βρέφους από μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων
LIFO NEWSROOM
Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM