ChatGPT: Η OpenAI δημιούργησε εργαλείο ανίχνευσης κειμένων που γράφτηκαν από ΑΙ

ChatGPT: Η OpenAI δημιούργησε εργαλείο ανίχνευσης κειμένων που γράφτηκαν από ΑΙ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η εταιρεία OpenAI, που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα του ChatGPT, δημιούργησε ένα εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει αν ένα κείμενο έχει γραφτεί από τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω εργαλείο δε θεωρείται ακόμα απολύτως αξιόπιστο αλλά μπορεί να διακρίνει σε κάποιο ποσοστό ένα κείμενο που έχει γραφτεί από άνθρωπο σε σχέση με ένα κείμενο που παράχθηκε από το ChatGPT και άλλα ΑΙ. 

Σύμφωνα επίσης με τους ερευνητές το εργαλείο «δεν είναι πλήρως αξιόπιστο» καθώς αναγνώρισε σωστά μόνο το 26% των αγγλικών κειμένων που είχαν γραφτεί με τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης, χαρακτήρισε κείμενα γραμμένα από άνθρωπο ως πιθανώς γραμμένα από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στο 9% των περιπτώσεων.

«Η αξιοπιστία του εργαλείου μας συνήθως βελτιώνεται όσο αυξάνεται το κείμενο», τονίζουν οι ερευνητές. 

Σε κάθε περίπτωση, το εργαλείο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις που η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται δολίως στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Από τότε που οι δυνατότητες του ChatGPT τέθηκαν σε δημόσια πρόσβαση, δημιουργήθηκε κύμα ανησυχίας ανάμεσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς μαθητές και φοιτητές μπορούσαν πολύ πιο εύκολα να αντιγράψουν ή να φτιάξουν εργασίες που επί της ουσίας δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη.

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Έστειλε μήνυμα ευχαριστίας στον Ντόναλντ Τραμπ σε όλους τους χρήστες του

Τech & Science / TikTok: Μετά την επαναλειτουργία ευχαρίστησε τον Τραμπ με μήνυμα που έστειλε σε όλους τους χρήστες στην Αμερική

170 εκατομμύρια χρήστες του TikTok, μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της εφαρμογής είδαν το μήνυμα: «Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του προέδρου Τραμπ, το TikTok είναι και πάλι σε λειτουργία στις ΗΠΑ!»
LIFO NEWSROOM
Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις, για μείωση του στρες

Τech & Science / Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις για μείωση του στρες

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Tsukuba εμπνεύστηκε από τη χαρακτηριστική συμπεριφορά των γατών, γνωστή ως «bunting», κατά την οποία οι γάτες τρίβουν το κεφάλι τους σε αντικείμενα ή ανθρώπους
LIFO NEWSROOM
Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM