Το Flycatcher είναι ένα τσιπ, το οποίο αποτελεί δημιούργημα μιας Βρετανικής εταιρείας. Οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν πως το Flycatcher μπορεί να μετατρέπει κάθε ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή σε ιντερνετική, δηλαδή μπορεί να συνδέει οικιακές συσκευές, φωτεινούς σηματοδότες, παρκόμετρα, ιατρικά εργαλεία και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή σύστημα με το Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τους ερευνητές το τσιπάκι μπορεί να συνδέει στο Internet ακόμη και αισθητήρες συλλογής δεδομένων που τοποθετούνται σε δάση όπως ο Αμαζόνιος.
Τι είναι όμως ακριβώς αυτό το web-τσιπάκι;
To Flycatcher είναι ένα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας τσιπ που δημιούργησαν ερευνητές της βρετανικής εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών Arm Holdings που ειδικεύεται στην ανάπτυξη ημιαγωγών χαμηλής ενέργειας.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το Flycatcher, το οποίο έχει πάρει την ονομασία του από το όνομα ενός μικρού πτηνού, έχει απεριόριστες εφαρμογές καθώς θα μπορούσε γα παράδειγμα να δημιουργήσει μια σύνδεση των φαναριών στους δρόμους με το διαδίκτυο, ούτως ώστε να ελέγχονται απο το Internet διευκολύνοντας έτσι τόσο την καλύτερη διαχείριση της κίνησης όσο και την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών(όπως η διευκόλυνση της πορείας ενός ασθενοφόρου)
Το τσιπάκι όμως θα μπορεί να συμβάλει και στον έλεγχο οικιακών συσκευών όπως ψυγεία, θερμοσίφωνες, φωτισμοί και συναγερμοί καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο τους από όπου βρίσκεται.
Πολύ σημαντική θα είναι επίσης η χρήση του Flycatcher σε ιατρικά εργαλεία ή μηχανήματα (στηθοσκόπια, συσκευές μέτρησης πίεσης κτλ) θα επιτρέψει την άμεση μετάδοση των σχετικών δεδομένων στους γιατρούς.
Το τσιπάκι θα μπορεί ακόμα να συνδέει με το Internet αισθητήρες συλλογής δεδομένων σαν αυτούς που τοποθετούνται σε δέντρα δασών όπως του Αμαζονίου, όπου γίνεται παρακολούθηση των κλιματικών συνθηκών.
Η Arm Holdings όμως δεν θέλει να διαθέσει στην αγορά το τσιπάκι με το κωδικό του όνομα (Flycatcher) και ετσι έχει επιλέξει την ονομασία Cortex-Mo+.