Το FourΜatch ανιχνεύει τις επεξεργασμένες φωτογραφίες

Το FourΜatch ανιχνεύει τις επεξεργασμένες φωτογραφίες Facebook Twitter
0

H εταιρεία Fourandsix Technologies ετοιμάζει το λογισμικό FourMatch, το οποίο βασίζεται στην ανάλυση meta data μιας φωτογραφίας, βάσει της οποίας μπορεί κάποιος να καταλάβει εάν έχει προηγηθεί κάποια επεξεργασία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable, η εταιρεία ιδρύθηκε από έναν πρώην επικεφαλής του Adobe Photoshop και ειδικό στην ψηφιακή εγκληματολογία, ο οποίος υπόσχεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει τις αρχές που επεξεργάζονται φωτογραφίες για αποδεικτικά στοιχεία.

Για να μπορέσει το FourMatch να επιτύχει το στόχο τους, χρειάζεται να πραγματοποιήσει σάρωση σε μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 70.000 «υπογραφές», τις οποίες αφήνουν τα διάφορα προγράμματα επεξεργασίας ή hardware επάνω σε ένα αρχείο μετά την επεξεργασία. Σημειώνεται ότι όταν ένα αρχείο περνάει από επεξεργασία, το λογισμικό όπως το Photoshop, αφήνει ένα «αποτύπωμα» το οποίο προδίδει την ταυτότητα του προγράμματος που έχει χρησιμοποιηθεί.


Το FourMatch δεν μπορεί υποδεικνύει τα σημεία που έχουν υποστεί κάποια παραποίηση, αλλά έχει τη δυνατότητα να αναλύει το αρχείο της εικόνας. Η τιμή του λογισμικού θα είναι $890 και θα προορίζεται αρχικά σε επαγγελματίες της εγκληματολογίας, αλλά δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κυκλοφορίες κάποια πιο «ελαφριάς» έκδοσης η οποία θα απευθύνεται σε δημοσιογράφους ή φωτογράφους.

 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM