Χάκερς γέμισαν το site του ISIS με διαφημίσεις για αντικαταθλιπτικά φάρμακα και βιάγκρα

Χάκερς γέμισαν το site του ISIS με διαφημίσεις για αντικαταθλιπτικά φάρμακα και βιάγκρα Facebook Twitter
0

Ομάδα χάκερς που σχετίζεται με τους Anonymous «έριξαν» σήμερα μια ιστοσελίδα του Ισλαμικού Κράτους στο βαθύ ιστό και την αντικατέστησαν με διαφημίσεις για το αντικαταθλιπτικό φάρμακο Prozac και τα γνωστά χάπια για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας, Βιάγκρα.

«Πάρα πολύ ISIS. Ηρεμήστε. Πάρα πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με πράγματα που αφορούν το ISIS. Παρακαλούμε, ρίξτε για λίγο το βλέμμα σας πάνω σε αυτές τις ωραίες διαφημίσεις, μέχρι ν' αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας και να σας δώσουμε το υλικό που λαχταράτε τόσο απελπισμένα», έγραψαν στο μήνυμα τους.

Οι hackers «έριξαν» το site που λέγεται Isdrat, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα από την ημέρα που έκανε την εμφάνιση του στο αποκαλούμενο «dark web».

Θυμίζουμε ότι λίγο μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, οι Anonymous, ξεκίνησαν μία διαδικτυακή εκστρατεία κατά ιστοσελίδων που σχετίζονται με το ISIS, κατεβάζοντας εκατοντάδες λογαριασμούς και sites εξτρεμιστών τις τελευταίες εβδομάδες.

Φοβούμενοι ότι τα μέλη του θα αποκαλυφθούν και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες, το IS υποχώρησε στο «βαθύ ιστό», ένα κομμάτι του διαδικτύου που δεν είναι προσβάσιμο μέσα από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης ή τα social media, παραμόνο μέσα από τον Tor, επιτρέποντας στους χρήστες να κρατούν κρυφές τις IP τους.

Το Isdrat είναι το πρώτο site του «βαθέως διαδικτύου» στο οποίο οι χάκερς καταφέρνουν να εισβάλλουν με επιτυχία.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM