Η NASA επιστρέφει στην Σελήνη: Ανακοίνωσε πτήσεις χωρίς πληρώματα γύρω από το φεγγάρι

το logo της NASA Facebook Twitter
AP Photo/Patrick Semansky/Αρχείου
0

Την επιστροφή της στη Σελήνη ετοιμάζει η NASA, η οποία ανακοίνωσε τα σχέδια της να ξεκινήσει μια πτήση χωρίς πλήρωμα γύρω από το φεγγάρι τον Φεβρουάριο του 2022, ανοίγοντας το δρόμο για τους αστροναύτες να πατήσουν ξανά το πόδι τους στον δορυφόρο της Γης.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι βρισκόταν στην τελική φάση των δοκιμών για να στείλει την κάψουλα Orion σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη με τον πύραυλο Space Launch System. Όπως είπε, η αποστολή Artemis 1 θα «ανοίξει το δρόμο για μια μελλοντική πτήση με πλήρωμα» πριν από «πιο πολύπλοκες αποστολές με αστροναύτες πάνω και γύρω από τη Σελήνη».

Σύμφωνα με τον Guardian, η NASA θα πραγματοποιήσει μια σειρά δοκιμών μέχρι τον Φεβρουάριο, συμπεριλαμβανομένης και μιας πρόβας τζενεράλε αρκετές εβδομάδες νωρίτερα. «Το Artemis 1 θα αποτελέσει το θεμέλιο για την ανθρώπινη εξερεύνηση στο βάθος του διαστήματος και θα δείξει τη δέσμευση και την ικανότητά μας να επεκτείνουμε την ανθρώπινη ύπαρξη στη Σελήνη και πέρα από αυτήν, πριν από την πρώτη πτήση με το πλήρωμα στο Artemis 2», ανέφερε.

Έχουν περάσει 52 χρόνια από τότε που το διαστημικό πρόγραμμα της NASA οδήγησε τους ανθρώπους στη Σελήνη, ξεκινώντας με την αποστολή Apollo 11 και τα διάσημα γιγάντια βήματα του Νιλ Άρμστρονγκ. Συνολικά 12 άνδρες περπάτησαν στη Σελήνη μεταξύ 1969 και 1972, όταν οι αποστολές εγκαταλείφθηκαν για χάρη των πτήσεων διαστημικών λεωφορείων και των διεθνών διαστημικών σταθμών.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM