Iνδοί αστρονόμοι ανακάλυψαν μια από τις μεγαλύτερες δομές στο σύμπαν και της έδωσαν το όνομα θεάς του ινδουισμού

Iνδοί αστρονόμοι ανακάλυψαν μια από τις μεγαλύτερες δομές στο σύμπαν και της έδωσαν το όνομα θεάς του ινδουισμού Facebook Twitter
0

Μια ομάδα Ινδών αστρονόμων μόλις ανακοίνωσε την ανακάλυψη μιας από τις μεγαλύτερες δομές στο σύμπαν-και ίσως την πιο μακρινή-που περιγράφεται ως ένα supercluster γαλαξιών.

Για να φτάσει κανείς σε αυτή τη δομή που οι Ινδοί αστρονόμοι ονόμασαν 'Saraswati', θα πρέπει να ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός  για 4.000 εκατομμύρια χρόνια - σχεδόν την ηλικία της Γης - προς την κατεύθυνση του αστερισμού Ιχθύς. Η δομή έχει διάμετρο  600 εκατομμύρια έτη φωτός και περιέχει ένα  τετράκις εκατομμύρια αστέρια μάζας σαν τον ήλιο. 

Το σύμπαν αυτό αποτελείται από αντικείμενα  αυξανόμενης πολυπλοκότητας. Οι πλανήτες συγκεντρώνονται γύρω από αστέρια για να σχηματίσουν ηλιακά συστήματα. Εκατομμύρια ηλιακών συστημάτων ομαδοποιούνται σε γαλαξίες. Χιλιάδες γαλαξίες συνυφαίνονται με την σκοτεινή ύλη για να σχηματίσουν ομάδες. Οι συστάδες ομαδοποιούνται σε άλλες δομές και αυτές ενώνονται για να σχηματίσουν υπερσμήνη, τις μεγαλύτερες δομές στο σύμπαν.

«Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μερικές δομές συγκρίσιμες με αυτή, αλλά η Σαρασουάτι είναι η πιο μακρινή απ 'όλες» λέει ο Joydeep Bagchi, από το Πανεπιστημιακό Κέντρο Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Πούνε.  

Η ανακάλυψη έγινε με τη χρήση εικόνων του Sloan Digital Sky Survey, ενός αστρονομικού έργου που παράγει τους πιο ακριβείς τρισδιάστατους χάρτες του ορατού σύμπαντος. 

Το 2014 το είχε ανακαλύψει ότι ο γαλαξίας στον οποίο είναι ο πλανήτης μας, ο Γαλαξίας μας, είναι μέρος ενός supercluster γνωστού ως Laniakea . 

Η ονομασία 'Saraswati' αναφέρεται σε ένα ποτάμι που ονομάζεται στο αρχαιότερο κείμενο της Ινδίας και είναι επίσης το όνομα της ινδουιστικής θεάς  της γνώσης, της μουσικής, της τέχνης και της σοφίας.

Με πληροφορίες από την El Pais

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ